O Gordon Brown εισηγείται Παγκόσμια Διακυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί ο COVID-19

Gordon Brown
o Gordon Brown

Παγκόσμια κυβέρνηση εισηγείται ο Gordon Brown. Καλεί τους G20 να αναλάβουν πρωτοβουλία και να προχωρήσουν σε ενοποίηση των διαδικασιών.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στην δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με προσωρινό χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία του κορωνοϊού, καλεί ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός των Εργατικών Gordon Brown 

Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Independent, σύμφωνα μe τον κο Brown ένας τέτοιος οργανισμός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού, να συντονίσει την παραγωγή και τη διανομή βασικού ιατρικού και άλλου εξοπλισμού και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου από την πανδημία.

Η εν λόγω πρόταση του έρχεται μόλις πριν την τηλεδιάσκεψη των G20 με τον χαρακτήρα της εκτάκτου ανάγκης, η οποία ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει εκ των προτέρων το blame game ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για το ξέσπασμα και την διάδοση του κορωνοϊού. 

Την σύνοδο των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου συγκάλεσε η Σαουδική Αραβία και έχει ως στόχο να δημιουργηθούν νέα πρακτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου στην παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για μια συντονισμένη δημοσιονομική γραμμή άμυνας.

Ο κος Brown δήλωσε πάντως ότι η σύνοδος κορυφής πρέπει να περιλαμβάνει και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

“Η πανδημία δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια μόνο χώρα. Πρέπει να υπάρξει συντονισμένη παγκόσμια αντίδραση” ανέφερε.

Ο κος Gordon Brown ήταν βασικός παράγοντας στην παγκόσμια αντίδραση στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και παρόλο που δήλωσε ότι η σημερινή πανδημία δημιουργεί διαφορετικού είδους προβλήματα, έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο. 

“Αυτό σήμερα είναι κατά κύριο λόγο μια ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να υπάρξει κοινή δράση για την αντιμετώπιση του. Όσο μεγαλύτερη παρέμβαση υπάρχει για την αντιμετώπιση της ιατρικής έκτακτης ανάγκης, τόσο περισσότερο τίθενται σε κίνδυνο οι ίδιες οι οικονομίες”, τόνισε. 

Όπως υπογράμμισε, ένα διεθνές όργανο με εκτελεστικές εξουσίες θα μπορούσε να καταπολεμήσει τον ιό σε δύο μέτωπα: πρώτον, στην δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου και, δεύτερον, να το παρασκευάσει και να το διανείμει, μαζί με τα απαραίτητα ιατρικά εφόδια, χωρίς να υπάρξει κερδοσκοπία.

Ο κος Brown προέτρεψε τα έθνη των G20 να αποφύγουν ένα “σκυλοφάγωμα” επί των προμηθειών του εμβολίου ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη. «Με την κρίση της υγειονομικής περίθαλψης, η ιδέα της ατομικής αυτοαπομόνωσης είναι πλέον συνηθισμένη, αλλά στη διεθνή σκηνή, η εθνική (κρατική) αυτοαπομόνωση έχει κερδίσει πολύ έδαφος», δήλωσε. 

“Στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η Αμερική ενήργησε με πολυμέρεια και συνεργασία. Τώρα, και σε μια πολυπολική εποχή, η Αμερική ενεργεί μονομερώς και με επιθετικό τρόπο. 

“Οι G20 θα πρέπει να αναλάβουν και να επιταχύνουν τη συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής εμβολίων και θεραπειών. Σχεδόν ταυτόχρονα κάθε κράτος χρειάζεται ένα πακέτο μέτρων: τεστ, αναλώσιμα, χημικά καθαρισμού και προστατευτικό εξοπλισμό. H ομάδα των G20 θα πρέπει να βρεθεί πίσω από τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Ταμείου να συντονίσει και να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή και την προμήθεια αυτών των βασικών ιατρικών προμηθειών και να χτίσει ένα παγκόσμιο απόθεμα, καθώς και εργατικό δυναμικό, βγάζοντας από την μέση εμπόδια όπως το κόστος, το κέρδος και οι προμήθειες”, κατέληξε. 

Παρεμφερή άποψη είχε εκφράσει (στον πυρήνα της σκέψης) ο Bill Gates.

Η 'προφητική' ομιλία του Μπιλ Γκέιτς το 2015 που έλεγε: «Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για μια πανδημία»… (ελληνικοί υπότιτλοι)

Gepostet von De-Facto am Samstag, 28. März 2020

Απόψεις που βρίσκουν αντίθετους τους πολέμιους της Παγκοσμιοποίησης αλλά και πιο μετριοπαθείς πολίτες.

Ποιος είναι ο Gordon Brown

Ο Γκόρντον Μπράουν (James Gordon Brown, γενν. 20 Φεβρουαρίου 1951) είναι Βρετανός πολιτικός. Έχει αναδειχτεί σε πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος και από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι τον Μάιο του 2010 κατέχει το αξίωμα του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας διαδεχόμενος τον Τόνι Μπλερ.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής των Εργατικών το 1983, έχοντας αποτύχει στην πρώτη του προσπάθεια να εκλεγεί το 1979

Το 1997 απέκτησε σημαντικότατο πολιτικό αξίωμα, έπειτα από τη νίκη των Εργατικών του Τόνι Μπλερ στις εκλογές εκείνης της χρονιάς. Ο Brown έγινε Υπουργός Οικονομικών από τις 2 Μαΐου 1997 ως τις 27 Ιουνίου 2007, κάνοντάς τον το μακροβιότερο σε αυτό το αξίωμα από την εποχή Νίκολας Βάσιταρτ (1812- 1823).

Στις 24 Ιουνίου του 2007 επιβεβαιώθηκε ότι έγινε ο νέος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, από το συνέδριο του κόμματος. Έλαβε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στις 27 Ιουνίου του 2007.

Σκάνδαλο με παράνομα έξοδα

Το 2009 ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας απασχόλησε τον Τύπο με το σκάνδαλο των παρανόμων εξόδων (με δαπάνες του κράτους πληρώθηκαν λογαριασμοί και αγορές πολιτικών και βουλευτών). Στο σκάνδαλο ενεπλάκη και ο ίδιος ο Brown για τις πληρωμές της καθαρίστριάς του.Εξαιτίας του σκανδάλου πολλά μέλη της κυβέρνησης παραιτήθηκαν.

Ήττα στις τοπικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές και στις εκλογές του 2010

Λίγο μετά το σκάνδαλο οι Εργατικοί υπέστησαν δεινή ήττα στις τοπικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές, όπου πήραν 16% των ψήφων και ήρθαν τρίτοι πίσω από τους Συντηρητικούς και το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η απάθεια των ψηφοφόρων αντανακλάστηκε στο ιστορικό χαμηλό προσέλευσης στις κάλπες, το οποίο ήταν της τάξης μόλις του 28%. Στις τοπικές εκλογές, το Εργατικό Κόμμα έλαβε το 23% των ψήφων και έμεινε ξανά τρίτο, με πρώτους τους Συντηρητικούς και δεύτερους τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Οι Εργατικοί έχασαν 3 συμβούλια που ήλεγχαν πριν τις εκλογές. Στις 11 Μαΐου 2010, ο Gordon Brown παραιτείται από την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας και τον διαδέχτηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *