Οι χώρες των BRICS θέλουν να προστατευθούν από τις δυτικές κυρώσεις με ένα ενιαίο νόμισμα

bloomberg

Οι χώρες BRICS, στις οποίες περιλαμβάνονται η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, ζήτησαν από την τράπεζα του μπλοκ να παράσχει συμβουλές σχετικά με την πιθανή εισαγωγή ενός κοινού νομίσματος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

Στόχος τους είναι να διερευνήσουν πώς ένα τέτοιο νόμισμα θα μπορούσε να προστατεύσει τις χώρες-μέλη από τις αρνητικές επιπτώσεις των κυρώσεων, όπως αυτές που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Οι υπουργοί Εξωτερικών των BRICS συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στο Κέιπ Τάουν για να συζητήσουν στρατηγικές για την αύξηση της παγκόσμιας επιρροής του μπλοκ και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ΗΠΑ.

2847352052930ad5417501cf7c00c636 XL

Αν και δεν εξήχθησαν σαφή συμπεράσματα, η συζήτηση για εναλλακτικά νομίσματα ήταν ένα σημαντικό θέμα. Η Ναλέντι Πάντορ, υπουργός διεθνών σχέσεων της Νότιας Αφρικής, τόνισε τον στόχο αυτό, αν και δεν αναφέρθηκε άμεσα στη Ρωσία.

Οι χώρες BRICS διερευνούν τώρα το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κοινού νομίσματος ως μέσο άμβλυνσης των επιπτώσεων των κυρώσεων και ενίσχυσης της οικονομικής τους ανθεκτικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα κάλεσε τις χώρες BRICS να εγκαταλείψουν το δολάριο στις συναλλαγές.

Όπως έχει ανακοινωθεί η σύνοδος κορυφής των BRICS θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στη Νότια Αφρική. Οι αρχές της Νότιας Αφρικής πρόκειται να χορηγήσουν στους ηγέτες των BRICS διπλωματική ασυλία προκειμένου να μην συλληφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σχεδιάζει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής.

brics

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *