ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ – Μπορίσοφ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Νεκρή στη Σαντορίνη η κοπέλα που τράβηξε τις σκανδαλώδεις φωτογραφίες του Μπορίσοφ

Βουλγαρικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η κοπέλα που τράβηξε τις σκανδαλώδεις φωτογραφίες του πρωθυπουργού της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ βρέθηκε νεκρή με σπασμένο τον λαιμό στη Σαντορίνη.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Από τη Φιλιππούπολη

Συγκεκριμένα, η βουλγαρική ιστοσελίδα «αληθινά νέα» ανέφερε ότι η κοπέλα που τράβηξε τις φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο δωμάτιό του, με ράβδους χρυσού, δέσμες χαρτονομισμάτων ευρώ και όπλο, βρέθηκε νεκρή.

Την είδηση αναδημοσιεύουν αρκετά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων μεταξύ των οποίων και η Βέτσερ, η οποία αναφέρει πως η κοπέλα κατάγεται από τη Φιλιππούπολη και βρέθηκε νεκρή, με σπασμένο τον λαιμό της, στη Σαντορίνη, στις 20 Ιουλίου.

Προκάλεσαν εντύπωση οι φωτογραφίες Μπορίσοφ

Οι φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλγαρίας και των Σκοπίων και προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση για το γεγονός ότι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κοιμόταν με τις δέσμες των χαρτονομισμάτων και το περίστροφό του πάνω στο κομοδίνο.

– echedoros-a.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ UPDATE

Η ιστοσελίδα Eλληνικά Ηoaxes αναφέρει πως η ιστορία με τη νεκρή κοπέλα δεν ισχύει.

Κυκλοφορεί η “είδηση” πως η κοπέλα που τράβηξε “σκανδαλώδεις” φωτογραφίες του κομοδίνου του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ βρέθηκε νεκρή τη Σαντορίνη με σπασμένο λαιμό. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παραδείγματα: tanea.gr, echedoros-a.gr, in.gr, oladeka.com, sdna.gr, tovima.gr κ.α

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.


Το ταξίδι της “είδησης”

Η “είδηση” ξεκίνησε από τη βουλγαρική ιστοσελίδα “istinskitenovini” δηλαδή “τα αληθινά νέα”. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύθηκε την πρώτη Σεπτεμβρίου του 2020 η Svetlana Ivanova από την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας φωτογράφισε το κομοδίνο του πρωθυπουργού Μπορίσοφ το οποίο ήταν γεμάτο με τραπεζογραμμάτια των 500ων ευρώ. Στις 20 Ιουλίου του 2020, η Svetlana βρέθηκε νεκρή στη Σαντορίνη.


Από Βουλγαρία στη Βόρεια Μακεδονία

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020, την είδηση εντοπίσαμε επίσης στην ιστοσελίδα “vecer” της Βόρειας Μακεδονίας. Η εν λόγω ιστοσελίδα αντέγραψε το δημοσίευμα της βουλγαρικής istinskitenovini χρησιμοποιώντας ακόμη την ίδια φωτογραφία που δήθεν απεικονίζει την Svetlana Ivanova.

Ωστόσο, η κοπέλα που απεικονίζεται στη φωτογραφία δεν ονομάζεται Svetlana Ivanova. Πρόκειται για την Oktyabrina Maximova η οποία εργάζεται ως μοντέλο στη Ρωσία.

Σε σχετική ανάρτησή της στο instagram, το μοντέλο διαψεύδει ότι… είναι νεκρή.

Μετάφραση: “Αυτά τα νέα μου ήρθαν χθες. Οι Έλληνες βρήκαν ένα πτώμα με τη φωτογραφία μου. Ήμουν τόσο ναστατωμένη και ταραγμένη που δε μπορούσα ούτε να βρω τη δύναμη να τραβήξω ένα βίντεο διάψευσης.”


Η Svetlana Ivanova είναι γνωστή ηθοποιός, κατάγεται επίσης από τη Ρωσία και είναι 34 ετών.


Τελικός προορισμός

Στην Ελλάδα, η είδηση κατέφθασε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2020 και μεταδόθηκε εκ πρώτης από το ελληνικό ιστολόγιο “echedoros-a.gr. Κατόπιν ανακοινοποιήθηκε σε πολλές ειδησεογραφικές σελίδες ενώ έως σήμερα συνεχίζει να αναπαράγεται με ταχείς ρυθμούς.


Τι ισχύει;

Το σκάνδαλο των φωτογραφιών του Μπόικο Μπορίσοφ δεν είναι νέο. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η βουλγαρική ιστοσελίδα e-vestnik, δημοσίευσε ενδελεχή έρευνα για φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα την εν λόγω έρευνα, μερικές από τις φωτογραφίες χρονολογούνται από το 2017 έως το 2019. Εντούτοις, ουδέποτε διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα για το “σκάνδαλο των φωτογραφιών”. Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε πως η σελίδα tribune.bg χαρακτηρίζει την istinskitenovini, η οποία ξεκίνησε την είδηση, ως “ιστοσελίδα ψευδών ειδήσεων” σε δημοσίευμά της που καταρρίπτει, επίσης, τον υπό εξέταση ισχυρισμό. Βέβαια, η αξιοπιστία της εν λόγω σελίδας αμφισβητείται επίσης από το Βουλγαρικό παρατηρητήριο “Медийно Око” καθότι στο παρελθόν δημοσιεύσει άρθρα με αναληθείς και μη διασταυρωμένες πληροφορίες.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς περί νεκρής κοπέλας με σπασμένο λαιμό στη Σαντορίνη, ενημερωθήκαμε από το γραφείο τύπου Νοτίου Αιγαίου της Αστυνομίας, ότι δεν έχει βρεθεί κοπέλα νεκρή. Ούτε Βουλγάρα ή άλλη εθνικότητα, ούτε με σπασμένο λαιμό, χέρι ή πόδι.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με την ανωτέρω αποδεικτική διαδικασία, συνάγουμε το συμπέρασμα πως παρότι το “σκάνδαλο” της δημοσίευσης φωτογραφιών από το κομοδίνο του Μπορίσοφ είναι αληθινό, ο ισχυρισμός ότι η Svetlana Ivanova τράβηξε τις φωτογραφίες από το κομοδίνο του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας βρέθηκε νεκρή στη Σαντορίνη, είναι ένα ακόμη fake news.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *