Ναυτιλιακή μοιράζει ιλιγγιώδη μπόνους 50 μισθών

Ναυτιλιακή μοιράζει ιλιγγιώδη μπόνους 50 μισθών

Η Evergreen Marine γιορτάζει την χρονιά που πέρασε επιβραβεύοντας μέρος του προσωπικού της με τεράστια bonus.

Η ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Ταϊπέι έδωσε bonus, που σε κάποιες περιπτώσεις ισοδυναμούν με 50 μισθούς, ή ξεπερνούν τις απολαβές τεσσάρων ετών, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Το ύψος της επιβράβευσης ποικίλλει ανάλογα με τον βαθμό και το αντικείμενο εργασίας κάθε υπαλλήλου, ενώ τα μεγαλύτερα ποσά έλαβε το προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις στη βάση της Ταϊβάν.

Τα bonus στο τέλος του έτους βασίζονταν πάντα στην απόδοση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και στην ατομική απόδοση των εργαζομένων, ανέφερε η Evergreen Marine σε δήλωση την Παρασκευή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η γενναιόδωρη κίνηση της Evergreen Marine είναι το αποτέλεσμα της πρωτοφανούς ναυτιλιακής έκρηξης σε ολόκληρη τη βιομηχανία τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της αύξησης της ζήτησης καταναλωτικών αγαθών και της εκτίναξης των ναύλων που πυροδότησε η πανδημία.

Τα έσοδα της εταιρείας το 2022 αναμένεται να εκτοξευθούν στα 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια, τριπλάσια από το 2020.

Evergreen Marine's Annual Revenue Has Surged |
Τα ετήσια έσοδα της Evergreen Marine εκτινάχθηκαν | Ναυτιλιακή μοιράζει ιλιγγιώδη μπόνους 50 μισθών

Η Evergreen Marine, η οποία βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα για λάθος λόγους στις αρχές του 2021, όταν το πλοίο της Ever Given, κόλλησε στη Διώρυγα του Σουέζ, προκαλώντας χάος στις αλυσίδες εφοδιασμού, έδωσε bonus που σε κάποιες περιπτώσεις έφθασαν τους 52 μηνιαίους μισθούς, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα η Economic Daily News της Ταϊπέι.

Ορισμένοι υπάλληλοι έλαβαν «δώρο» άνω των 65.000 δολαρίων στις 30 Δεκεμβρίου, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, χωρίς να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών.

190620092523 evergreen
Ναυτιλιακή μοιράζει ιλιγγιώδη μπόνους 50 μισθών

Ωστόσο, δεν ήταν όλο το προσωπικό της Evergreen Marine τόσο τυχερό. Για παράδειγμα, οι υπάλληλοί της με έδρα τη Σαγκάη έχουν παραπονεθεί για άδικη μεταχείριση, καθώς έλαβαν bonus ίσο με 5 έως 8 μισθούς, ανέφερε η Caixin, επικαλούμενη ντόπιους εργαζόμενους.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει ότι η ραγδαία αποδυνάμωση της παγκόσμιας ανάπτυξης σε συνδυασμό με την πτώση των ναύλων είναι πιθανό να βλάψουν την κερδοφορία φέτος.

Η μετοχή της Evergreen Marine υποχώρησε κατά 54% πέρυσι μετά από μια εκπληκτική άνοδο 250% το 2021.