Δημοσκόπηση-κόλαφος για Joe Biden | Mόλις το 26% δηλώνει ότι εγκρίνει τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση-κόλαφος για Joe Biden | Mόλις το 26% δηλώνει ότι εγκρίνει τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση

Παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, με τους πολίτες να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού όσο και του πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Συγκεκριμένα, το 40% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Biden, ποσοστό αυξημένο μόλις κατά μία μονάδα σε σύγκριση με δημοσκόπηση των ίδιων φορέων τον προηγούμενο μήνα. Μάλιστα, η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο λόγο ανησυχίας όσων συμμετείχαν στην έρευνα, καθώς η αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πρφοκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, προκαλεί πονοκέφαλο στους δανειολήπτες για την αγορά κατοικίας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ωστόσο, τεράστια ανησυχία προκαλεί επίσης η άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία της Codid-19 που μέχρι σήμερα αποτελούσαν σοβαρό εμπόδιο σε πολλούς αλλοδαπούς να περάσουν στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο. Ήδη, μεγάλες ουρές μεταναστών καταγράφονται στην Τιχουάνα του Μεξικού, ενόψει την άρσης των περιορισμών την Πέμπτη.

large migration surge crosses rio grande

Ως προς τα ίδια τα ποσοστά, η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos έδειξε ότι το 54% των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένων 77% των Ρεπουμπλικάνων και 34% των Δημοκρατικών, τάσσεται κατά της αύξησης του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα κάθε χρόνο, ενώ μόλις το 26% δήλωσε ότι εγκρίνει τη διαχείριση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση Biden. Μάλιστα, το 66% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την αποστολή στρατιωτών στα σύνορα για να ενισχύσουν τις περιπολίες της συνοριοφυλακής.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι 1.500 στρατιώτες θα αναπτυχθούν προσωρινά στα σύνορα ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση Biden ότι είναι μαλθακή στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump, έχει αναγάγει την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης σε κεντρικό στοιχείο της προεκλογικής του εκστρατείας, υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του επί των ημερών του στον Λευκό Οίκο.

Την ίδια στιγμή, ο Joe Biden, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024, δέχεται επίσης επικρίσεις από τους Ρεπουμπλικάνους για την αύξηση των κρατικών δαπανών. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικανός Kevin McCarthy, δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους πως «δεν υπήρξε καμιά νέα κίνηση» στη συνάντηση διάρκειας μόλις μιας ώρας των ηγετών του Κογκρέσου με τον Biden που ήταν αφιερωμένη στο ζήτημα της αύξησης του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους, τρεις εβδομάδες προτού η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρεθεί αντιμέτωπη με το «καταστροφικό» άνευ προηγουμένου σενάριο της κήρυξης στάσης πληρωμών.

Το 54% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση τάχθηκε κατά της αύξησης του ανωτάτου ορίου χρέους.

Να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.022 ενηλίκων και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±3%.

https://www.facebook.com/v2.11/plugins/like.php?action=like&app_id=1599113760134736&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df1582b85c3c000a%26domain%3Dkourdistoportocali.com%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fkourdistoportocali.com%252Ff22fe37ee6dad14%26relation%3Dparent.parent&container_width=793&href=https%3A%2F%2Fkourdistoportocali.com%2Fnews-desk%2Fdimoskopisi-kolafos-gia-joe-biden-gt-molis-to-26-dilonei-oti-egkrinei-ti-diacheirisi-toy-metanasteytikoy-apo-tin-kyvernisi%2F&layout=standard&locale=en_US&sdk=joey&share=false&show_faces=false&width=600

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *