Biden | Νέο περιστατικό ενισχύει την αγωνία για τη διανοητική κατάσταση του Προέδρου

BIDEN

Eνα άτομο ντυμένο με κοστούμι Πασχαλινό Κουνελάκι-Easter Bunny, “έσωσε” (και) αυτή τη φορά τον Πρόεδρο Biden ο οποίος καθώς μιλούσε στους δημοσιογράφους άρχισε να λέει πράγματα που δεν έπρεπε για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ενισχύοντας περαιτέρω τον τρόμο και την φημολογία για την διανοητική κατάσταση του επικεφαλής του Λευκού Οίκου.

Καθώς το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση του Λευκού Οίκου Easter Egg Roll βρισκόταν σε εξέλιξη ο Πρόεδρος Βiden απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφου για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«Το Πακιστάν δεν πρέπει, και το Αφγανιστάν πρέπει να είναι…» ακούγεται να λέει ο Πρόεδρος πριν πλησιάσει το «Λαγουδάκι του Πάσχα».

«Ω, το Λαγουδάκι του Πάσχα!» ακούγεται κάποιος να λέει εκτός κάμερας.

Το Λαγουδάκι του Πάσχα πλησίασε τον Πρόεδρο και με κινήσεις των χεριών του τον απομακρύνει από το σημείο καθώς ένας φανερά ενοχλημένος Biden φαίνεται να έχει μπερδευτεί. Ο Biden πράγματι απομακρύνεται αμήχανος από το σημείο!

“Joe Biden quickly interrupted by the Easter Bunny after he starts to comment on #Afghanistan and #Pakistan at the White House #EasterEggRoll,” τιτίβισε δημοσιογράφος.

Παραμένει άγνωστο ποιο ήταν το άτομο που ήταν ντυμένο Λαγουδάκι του Πάσχα με προφανή σκοπό να έχει υπό την επιτήρησή του τον Πρόεδρο Biden. Παραμένουν άγνωστοι κι εκείνοι που είναι αναγκασμένοι να εμπνέονται Λαγουδάκια σε μια απέλπιδα προσπάθεια επιτήρησης των δημοσίων εμφανίσεων του πλανητάρχη.

Στο μεταξύ το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Joe Biden έπεσε στο νέο χαμηλό του 38%, σύμφωνα με την Έρευνα All-America του CNBC.
Η βαθμολογία αποδοχής του για την οικονομία μειώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη έρευνα.
Καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται, το 47% των συμμετεχόντων λέει ότι η οικονομία είναι «φτωχή», ο υψηλότερος αριθμός σε αυτήν την κατηγορία από το 2012.

Οι Αμερικανοί τρέφουν μερικές από τις πιο αρνητικές απόψεις για την οικονομία από την ανάκαμψη από τη Μεγάλη Ύφεση και ορισμένες από τις στάσεις τους είναι σύμφωνες με αυτές που παρατηρούνται μόνο κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα CNBC All-America Economic.

Εν μέσω διογκούμενου πληθωρισμού, το 47% του κοινού λέει ότι η οικονομία είναι «φτωχή», ο υψηλότερος αριθμός σε αυτή την κατηγορία από το 2012. Μόνο το 17% κατατάσσει την οικονομία ως εξαιρετική ή καλή, το χαμηλότερο από το 2014.

IMG 9116 e1650341708844
Biden | Νέο περιστατικό ενισχύει την αγωνία για τη διανοητική κατάσταση του Προέδρου

Μόνο ένας στους πέντε Αμερικανούς περιγράφει την προσωπική του οικονομική κατάσταση ως ακμάζουσα και αυτό είναι η πιο αδύναμη επίδοση των τελευταίων οκτώ ετών. Οι περισσότεροι λένε ότι «παραμένουν στη θέση τους» και ένας στους 10 λέει ότι «η οικονομική του κατάσταση χειροτερεύει». Εν τω μεταξύ, το 56% δηλώνει ότι αναμένει ύφεση το επόμενο έτος – ένα ποσοστό που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας πραγματικής ύφεσης.


“Το άγχος ήταν προηγουμένως περισσότερο για το τι επρόκειτο να συμβεί στην οικονομία και τώρα έχουμε μεταφερθεί σε ένα νέο μέρος όπου είμαστε πολύ πιο απαισιόδοξοι για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο δημοσκόπος Micah Roberts, συνεργάτης της Public Opinion Strategies. “Δεν υπάρχει αμφιβολία για την απαισιοδοξία σε αυτήν την έρευνα. Είναι σε κάθε σελίδα και είναι αναπόφευκτη.”

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στις απόψεις των Αμερικανών για τον Πρόεδρο Biden. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί στην προεδρία του κατά την άποψη του κοινού.

Το ποσοστό αποδοχής του μειώθηκε σε νέο χαμηλό μόλις 38%, με το 53% να αποδοκιμάζει. Το -15% καθαρό ποσοστό αποδοχής του Biden είναι μετρήσιμα χειρότερο από την έγκρισή του -9% στην έρευνα του CNBC του Δεκεμβρίου. Επιπλέον, η βαθμολογία αποδοχής του για την οικονομία έπεσε για τέταρτη συνεχόμενη έρευνα σε μόλις 35%, με το 60% να αποδοκιμάζει, βάζοντας τον πρόεδρο -25 μονάδες κάτω από το νερό.


Ο πρόεδρος σημείωσε επίσης διψήφια πτώση, σε ετήσια βάση, στην οικονομική αποδοχή μεταξύ των βασικών εκλογικών ομάδων των ψηφοφόρων που τον βοήθησαν στην ανάληψη των καθηκόντων του: γυναίκες ηλικίας 18-49 ετών, έγχρωμοι και νεαροί Αμερικανοί ηλικίας 18-35 ετών.

Ο χειρισμός του πολέμου στην Ουκρανία από τον πρόεδρο έχει την έγκριση του 40% των Αμερικανών  με το 49% να αποδοκιμάζει. Η νέα του πρόταση για φορολόγηση των μη πραγματοποιηθέντων κερδών χωρίζει τη χώρα στη μέση με το 43% υπέρ και ακριβώς το ίδιο ποσοστό να είναι αντίθετο στο μέτρο.

Ο πληθωρισμός επιλέχθηκε από το 48% των συμμετεχόντων ως το ένα ή δύο κορυφαία ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, σημειώνοντας αύξηση 9 μονάδων από τον Οκτώβριο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε στη δεύτερη θέση με 31%, ακολουθούμενος από τη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων, τις θέσεις εργασίας, το έγκλημα και την κλιματική αλλαγή. Ο κορωνοϊός, ο οποίος πριν από λίγο καιρό ήταν μακράν το πιο σημαντικό ζήτημα, έφτασε μόλις στο 14%.

Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί κάνουν οικονομία όσο ποτέ άλλοτε λόγω των υψηλότερων τιμών με 84% να μειώνουν τις δαπάνες με κάποια μορφή για να τα βγάλουν πέρα.

Περίπου το 62% ανέφερε ότι μείωσε τις δαπάνες για ψυχαγωγία, όπως το να πηγαίνει σινεμά, σε συναυλίες και σε εστιατόρια, ενώ η πλειοψηφία δήλωσε επίσης ότι ταξιδεύει ή οδηγεί λιγότερο και κάνει εξοικονόμηση πόρων. Μόλις το 16% δήλωσε ότι έχει παρακινηθεί από τις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Biden | Νέο περιστατικό ενισχύει την αγωνία για τη διανοητική κατάσταση του Προέδρου
Biden | Νέο περιστατικό ενισχύει την αγωνία για τη διανοητική κατάσταση του Προέδρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *