Ενδιάμεσες εκλογές – Mid Term Elections | Κατρακυλά το ποσοστό Biden δύο εβδομάδες πριν τις Ενδιάμεσες Εκλογές

Συνεχίζει να κατρακυλά το ποσοστό αποδοχής του Joe Biden δύο εβδομάδες πριν τις Ενδιάμεσες Εκλογές

Tο ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου Joe Biden πλησίασε ξανά στο χαμηλότερο επίπεδο απόδοχής της προεδρίας του, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που θα διαμορφώσουν το υπόλοιπο αυτής της περιόδου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Από τον Jason Lange/Reuters

Η διήμερη εθνική δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι μόλις το 39% των Αμερικανών εγκρίνει την απόδοση του Biden, μια ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερη από μια εβδομάδα νωρίτερα. Η αντιδημοφιλία του νυν Αμερικανού προέδρου συμβάλλει στην ώθηση της άποψης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και πιθανώς και της Γερουσίας στις 8 Νοεμβρίου. Ο έλεγχος έστω και ενός σώματος του Κογκρέσου θα έδινε στους Ρεπουμπλικάνους την εξουσία να σταματήσουν τη νομοθετική ατζέντα του Biden.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021 εν μέσω της πανδημίας της COVID-19, η θητεία του Biden σημαδεύτηκε από τις οικονομικές ουλές της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένου του εκτοξευόμενου πληθωρισμού. Φέτος, το ποσοστό αποδοχής του έπεσε στο 36% τον Μάιο και τον Ιούνιο.

2022 10 05T171622Z 2 LYNXMPEI940UO RTROPTP 4 USA BIDEN scaled 1

Στη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos αυτής της εβδομάδας, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων επέλεξε την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από εκείνο του ενός στους 10 που επέλεξαν την εγκληματικότητα. Μόνο ένας στους 20 επεσήμανε επίσης το τέλος του διακιώματος στην άμβλωση. Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη διαδικτυακά στα αγγλικά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.005 ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων 447 Δημοκρατικών και 369 Ρεπουμπλικανών. Έχει ένα διάστημα αξιοπιστίας – μέτρο ακρίβειας – τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

Η απώλεια του ελέγχου του ενός ή και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου θα σημαδέψει τα επόμενα δύο χρόνια της προεδρίας του Joe Biden: Με τους Ρεπουμπλικάνους, όπως αναμένεται, να μπλοκάρουν τη νομοθεσία για τις οικογενειακές άδειες, τις αμβλώσεις, την αστυνόμευση και άλλες προτεραιότητες της παρούσας κυβέρνησης. Παράλληλα θα προωθήσουν νέους νόμους για τον περιορισμό της μετανάστευσης και των δαπανών και ανώτατο όριο χρέους.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται επίσης να ξεκινήσουν έρευνες για τις δαπάνες των Δημοκρατικών και τις επιχειρηματικές συναλλαγές και την ιδιωτική ζωή του γιου του προέδρου Hunter. Ορισμένοι λένε ότι ελπίζουν να παραπέμψουν τον Biden, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ή την αντιπρόεδρο Kamala Harris.

IJCCZKJI65KXBNYGYRGGMMU4HA

Πηγή που γνωρίζει τις σκέψεις μέσα στον Λευκό Οίκο, είπε ότι οι πιθανότητες των Δημοκρατικών να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας θεωρούνται «50-50».

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πλέον 218 περιφέρειες έχουν χαρακτηριστεί Ασφαλείς ή Πιθανές για τους Ρεπουμπλικάνους και 195 τουλάχιστον για τους Δημοκρατικούς, ενώ «παίζονται» 22.

Ο Biden προέβλεψε τον Μάιο ότι οι Δημοκρατικοί θα είχαν κέρδη τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, αλλά αναγνώρισε την περασμένη εβδομάδα ότι η κούρσα πλέον είναι δύσκολη. «Έχουμε πάει πίσω και πίσω με αυτούς μπροστά, εμείς μπροστά, αυτοί μπροστά», είπε ο Biden, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι οι δημοσκοπήσεις θα στραφούν προς τους Δημοκρατικούς για άλλη μια φορά πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Ο πρόεδρος και οι σύμβουλοί του πιστεύουν ότι έχουμε μια ισχυρή ευκαιρία να διατηρήσουμε και τα δύο σώματα», είπε σύμβουλος του Biden στο Reuters, προσθέτοντας ότι για τους Ρεπουμπλικάνους «πρώτη τους προτεραιότητα είναι η επιδείνωση του πληθωρισμού με δωρίζοντας φόρους στους πλούσιους».

Πρώην και νυν σύμβουλοι λένε ότι ο Λευκός Οίκος προετοιμάζεται για οποιαδήποτε παρεμπόδιση ή έρευνα που θα μπορούσε να έρθει.

Ιστορικά, οι ενδιάμεσες εκλογές ευνοούν το κόμμα που δεν είναι στον Λευκό Οίκο, σημειώνουν, και οι κούρσες στη Βουλή και τη Γερουσία θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τους Δημοκρατικούς, έστω και για έναν μικρό αριθμό ψήφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *