Η Benetton εγκαταλείπει την Ασία | Απόβαση σε Τουρκία, Βαλκάνια, Αίγυπτο

Benetton

Γνωστές μάρκες όπως η Benetton απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και τους κόμβους παραγωγής χαμηλού κόστους στην Ασία, σε μια αλλαγή που θα μπορούσε να αποδειχθεί μια μόνιμη κληρονομιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ιταλική Benetton μεταφέρει μέρος της παραγωγής πιο κοντά στο σπίτι της, ενισχύοντας την παραγωγή στην Τουρκία, τη Σερβία, την Κροατία, την Τυνησία και την Αίγυπτο, με στόχο να μειώσει στο μισό την παραγωγή στην Ασία από τα τέλη του 2022, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Massimo Renon.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο Renon, ανέφερε  ότι ακόμη και αν το κόστος παραγωγής παρέμεινε 20% χαμηλότερο στο Βιετνάμ και το Μπαγκλαντές έναντι των μεσογειακών χωρών, αυτό το όφελος αντισταθμίστηκε από τους μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης που προκλήθηκαν από εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

«Από μέσο χρόνο παράδοσης 4-5 μηνών, σήμερα μπορούμε να φτάσουμε τους 7-8 μήνες (από την Ασία) δεδομένης της έλλειψης πλοίων», σημείωσε. Αντίθετα, όταν τα ρούχα παράγονται στην Αίγυπτο, η παράδοση σε αποθήκες και καταστήματα στην Ευρώπη μπορεί να μειωθεί σε 2 ή 2-1/2 μήνες.

1563178597206?e=2159024400&v=beta&t=4kGd8g5KQFNjdkCnFK4y2w qXOkwzylk1Xu6fDa4a5I

 Στην περίπτωση των μάλλινων ενδυμάτων, τα οποία παράγει στη Σερβία και την Κροατία, μπορεί να χρειαστούν μόλις τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Σε αυτές τις δύο χώρες, καθώς και στην Τυνησία, η Benetton σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις δικές της εγκαταστάσεις, ενώ στην Αίγυπτο και την Τουρκία συνεργάζεται με προμηθευτές.

Αξίζει να τονίσουμε πως από το σχέδιο της Benetton απουσιάζει η Ελλάδα κι άλλες χώρες του ευρώ.

Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που η Benetton δεν σκέφτηκε καν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί κομμάτι της παραγωγής στην Ελλάδα.

Ούτε βέβαια έγινε και κάποια κίνηση από τα αρμόδια υπουργεία.

Τέλος να θυμήσουμε πως ΚΑΙ λόγω της πανδημίας η ιστορική εταιρεία Brooks Brothers κήρυξε πτώχευση το 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *