Μπακογιάννη | «Γραμμή» Τσίπρα στα εμβόλια | Δεν έχει γίνει κομμουνίστρια…

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:11 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Μπακογιάννη | «Γραμμή» Τσίπρα στα εμβόλια | Διαφοροποίηση από Μητσοτάκη

Αυτό που προκαλεί εντύπωση το τελευταίο διάστημα είναι πως η Ντόρα Μπακογιάννη δίνει πραγματική μάχη για να καταστούν τα εμβόλια «δημόσιο αγαθό», με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί ακόμη και από «φίλους» της στο twitter για… κομμουνιστικές απόψεις!

Με άλλα λόγια, η Ντόρα διαφωνούσε εξαρχής με τον Κυριάκο.

Θυμίζουμε ότι το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέρ της διάθεσης της πατέντας σε άλλες φαρμακευτικές εταιρείες για να πολλαπλασιαστούν οι παραγόμενες δόσεις εμβολίων, αποτέλεσε μεγάλο ζήτημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, ενώ στην αρχή είχε υιοθετήσει την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου, εν τέλει την εγκατέλειψε, όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον κάλεσε να την προωθήσει στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού είχε απαντήσει μες στη Βουλή με ειρωνεία: «τί θέλετε, κύριε Τσίπρα; Να κρατικοποιήσουμε την Pfizer με έναν νόμο και ένα άρθρο;».

Ωστόσο, το Συμβούλιο της Ευρώπης φαίνεται ότι… διαφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού υιοθέτησε την πρόταση της ομάδας της Αριστεράς με ευρεία πλειοψηφία.

Και σε αυτή τη «γραμμή», σύμφωνα με τα λεγόμενά της, φαίνεται να είναι και… η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μπακογιάννη: Προς ανησυχούντες μήπως έχω γίνει κομμουνίστρια…

Απάντηση σε όσους… ανησυχούν πως έγινε «κομμουνίστρια» έδωσε μέσω twitter με χιουμοριστικό τρόπο, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πολλοί φιλελεύθεροι «φίλοι» της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κατηγόρησαν ότι… «χάνει την πίστη της στην αγορά» και ότι «δεν έχουμε κομμουνισμό στην Ε.Ε.».

Έτσι, η πρώην υπουργός επανήλθε -και, μάλιστα, όχι μέσω συνεργάτη της, αλλά η ίδια προσωπικά», γράφοντας, με εμφανή διάθεση για χιούμορ:
«Προς ανησυχούντες μήπως έχω γίνει κομουνίστρια, οι φαρμακευτικές εταιρίες που επιδοτήθηκαν από λεφτά Ευρωπαίων φορολογουμένων δεν μπορούν να παραβαίνουν συμφωνίες με την ΕΕ για λόγους κερδοσκοπικούς. Το κέρδος τους έχει ήδη συμφωνηθεί με την ΕΕ στην μεταξύ τους συμφωνία. ΝΜ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *