Αστέρια Γλυφάδας:Αντίστροφη μέτρηση για την ανάπλαση.O ρόλος του COVID-19

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:42 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Αστέρια Γλυφάδας

Εντός των επόμενων μηνών θα ξεκινήσει η υλοποίηση της πρώτης φάσης των εργασιών ανάπλασης της έκτασης των 285 στρεμμάτων στα Αστέρια Γλυφάδας. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία του COVID-19. H Grivalia απέκτησε το 80% της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε που έχει μισθώσει το ακίνητο ως το 2081.

Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρισκόμαστε στη φάση που ολοκληρώνονται τα αρχιτεκτονικά σχέδια ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση των απαιτούμενων αδειών και φυσικά, ύστερα από διαγωνισμό, η επιλογή των τεχνικών εταιρειών που θα υλοποιήσουν την κατασκευή.

Αστέρια Γλυφάδας και αρχαία

Προ λίγο εβδομάδων το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη διατήρηση αρχαιοτήτων που είχαν βρεθεί κατά τη διάρκεια εργασιών στο καφέ – μπαρ dreams στα Αστέρια Γλυφάδας. Όπως απεφασίσθει τα αρχαία θα διατηρηθούν σε κατάχωση και στο σημείο θα τοποθετηθεί και πινακίδα σήμανσης.

Αστέρια Γλυφάδας και ξενοδοχείο

Οι εργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Β’ εξάμηνο του 2020, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου 5 Αστέρων που θα έχει δυναμικότητα της τάξης των 400 κλινών και θα είναι υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Η κάλυψη των κτιρίων θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης. Αντιστοιχεί δηλαδή  σε λιγότερο από 28.000 τ.μ., με το επενδυτικό σχέδιο να αξιοποιεί την υφιστάμενη δομημένη επιφάνεια 20.000 τ.μ.

Το έργο στα Αστέρια Γλυφάδας θα αποτελεί τo πρώτο city resort της Αθήνας, με την επένδυση, που είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, να υλοποιεί η Grivalia management, μέλος του ομίλου Eurobank. 

One thought on “Αστέρια Γλυφάδας:Αντίστροφη μέτρηση για την ανάπλαση.O ρόλος του COVID-19

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *