Διορισμοί εκπαιδευτικών | Προσλήψεις αναπληρωτών | Τι είναι το υβριδικό σύστημα που ανακοινώθηκε

Διορισμοί εκπαιδευτικών | Προσλήψεις αναπληρωτών | Τι είναι το υβριδικό σύστημα που ανακοινώθηκε

Τι αναμένεται να αλλάξει στο σύστημα – Τι είναι το υβριδικό σύστημα διορισμών και προσλήψεων; Tι έχει δηλώσει κατά καιρούς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Διαβάστε παρακάτω τι ανέφερε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε ανακοίνωση της μετά από συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας.

«Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι θα ισχύσει, ότι έχει ανακοινώσει ο Υπουργός και ότι η πρόθεση είναι να υπάρξει ένα υβριδικό σύστημα διορισμών και προλήψεων αναπληρωτών με ιδιαίτερη έμφαση στους συναδέλφους που έχουν μεγάλη προϋπηρεσία», έγραψε μεταξύ άλλων για το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί από το ΥΠΑΙΘΑ νέο σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ ), μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού ΠΑΙΘΑ κο Κυριάκο Πιερρακάκη, κο Νίκο Δημάκη, τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Ιωάννη Κατσαρό, τον Διευθυντή του Γραφείου της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ κας Δόμνας Μιχαηλίδου κο Παρασκευά Γιαλούρη και τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) του ΥΠΑΙΘΑ κο Ιωάννη Μπουσδούνη.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Τι σημαίνει «υβριδικός»

Αναφορικά με την ορολογία που χρησιμοποιείται με τη φράση “υβριδικό σύστημα διορισμών και προλήψεων αναπληρωτών” και ανατρέχοντας στα λεξικά, βλέπουμε πως ο “υβριδικός” έχει να κάνει με το αποτέλεσμα συνένωσης ή συνύπαρξης δύο διαφορετικών στοιχείων.

Προγραμματικές δηλώσεις Πιερρακάκη

Υπενθυμίζουμε πως στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το Σάββατο 08 Ιουλίου 2023, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης, καταθέτοντας τον “οδικό χάρτη” της επόμενης τετραετίας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα θεσμοθετηθεί νέο σύστημα προσλήψεων με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Δηλώσεις Μιχαηλίδου

Για ανανέωση, ώστε να μπει “νέο αίμα μέσα στους αναπληρωτές καθηγητές”, έχει μιλήσει και η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ κα Δόμνα Μιχαηλίδου σε εκπομπή της ΕΡΤ στις 30 Αυγούστου 2023, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Είναι πρώιμη και πρόωρη η συζήτηση αυτή. Αυτό που εμείς είπαμε είναι ότι σκεφτόμαστε αν είναι δυνατό να συγκεράσουμε και τα δύο. Θέλουμε να το συζητήσουμε με την εκπαιδευτική κοινότητα, να δούμε αν γίνεται αυτό το παράθυρο και του γραπτού διαγωνισμού, έτσι ώστε να υπάρχει μια ανανέωση και να μπει νέο αίμα μέσα στους αναπληρωτές καθηγητές”.

Τι είπε ο Υπουργός στην ΟΛΜΕ

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ στις 18 Ιουλίου 2023, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ απάντησε σε σχέση με το ενδεχόμενο γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, πως αναγνωρίζει την προσφορά των εκπαιδευτικών και ότι δεν θέλει να τους/τις αδικήσει, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή άμεσα και ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση για το σύστημα διορισμού από την ΟΛΜΕ δεσμευόμενη ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός, μιλώντας επιπροσθέτως όπως μεταφέρθηκε, για έναν υβριδικό τρόπο διορισμού, που θα περιλαμβάνει διαγωνισμό ΑΣΕΠ και προσοντολόγιο.

Ολα συγκλίνουν λοιπόν πως τo λεγόμενο υβριδικό σύστημα διορισμού θα περιλαμβάνει, αφενός μεν γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, αφετέρου δε το λεγόμενο προσοντολόγιο με πιθανή έμφαση στα κοινωνικά κριτήρια, όπως είχε δηλώσει παλιότερα η πρώην Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *