Πώς η Apple κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Πώς η Apple κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Η μετοχή της Apple έφτασε ξανά σε ένα νέο ορόσημο την Παρασκευή, με την εταιρεία να ξεπερνά σε αξία τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, η μόνη στον κόσμο που έφτασε ποτέ σε αυτό το επίπεδο.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η μετοχή οδηγείται στα υψή μέσα σε ένα κύμα μετοχών των Big Tech που έδωσε στον Nasdaq το καλύτερο κέρδος στο πρώτο εξάμηνο των τελευταίων 40 ετών.

Οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν περισσότερο από 2% την Παρασκευή στα 193,97 δολάρια. Με 15,7 δισεκατομμύρια μετοχές σε κυκλοφορία, αυτή η τιμή της μετοχής ώθησε την Apple στην ιστορική της αξία αγοράς.

Η Apple ήταν εδώ ξανά στο πρόσφατο παρελθόν: Στις 3 Ιανουαρίου 2022, έφτασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της ενδοημερήσιας συναλλαγής, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει εκεί.

Η μετοχή έκλεισε την Πέμπτη σε ρεκόρ τιμής μετοχής για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Η Apple ξεπέρασε εύκολα το επίπεδο των 190,73 δολαρίων που χρειαζόταν για να σπάσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στην ανοιχτή αγορά της Παρασκευής.

Η εξαιρετικά υψηλή αποτίμηση για τον τεχνολογικό γίγαντα έρχεται μετά την κυκλοφορία του Apple Vision Pro νωρίτερα αυτόν τον μήνα και μιας ισχυρότερης της αναμενόμενης τριμηνιαίας έκθεσης κερδών τον Μάιο –παρόλο που οι πωλήσεις και τα κέρδη της μειώθηκαν.

Το Vision Pro, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά, εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους τεχνολογίας που έλαβαν μια πρώιμη προεπισκόπηση της συσκευής επαυξημένης πραγματικότητας. Αλλά εισέρχεται σε μια αναδυόμενη αγορά με μικρή αποδοχή από τους καταναλωτές. Η Apple σχεδιάζει να χρεώσει 3.499 δολάρια για τα ακουστικά της, τα οποία επί του παρόντος διαθέτους περιορισμένες εφαρμογές και εμπειρίες και απαιτούν από τους χρήστες να παραμείνουν συνδεδεμένοι με μια μπαταρία μεγέθους iPhone.

Η μετοχή της Apple (AAPL) εκτοξεύτηκε κατακόρυφα κατά 49% φέτος, ενισχυμένη από την ευρύτερη άνοδο των μετοχών της Big Tech καθώς οι επενδυτές έχουν ενθουσιαστεί με το εύρος της τεχνητής νοημοσύνης. Η Nvidia (NVDA) προηγείται του S&P 500 με άλμα 190% φέτος, ακολουθούμενη από τη Meta (META) με 138%.

Ο Nasdaq αναπτύχθηκε κατά 31,7% το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο πρώτου εξαμήνου από το 1983.

Η φετινή χρηματιστηριακή επιτυχία της Apple έρχεται σε έντονη αντίθεση με το 2022. Στις αρχές του 2023, η κεφαλαιοποίηση της Apple έπεσε κάτω από τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές για πρώτη φορά από τις αρχές του 2021.

Η Wall Street έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2023 με θετικό τόνο, καθώς το τεχνολογικό ράλι οδήγησε τις αγορές να κλείσουν υψηλότερα τόσο για το μήνα όσο και για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο S&P 500 κέρδισε 6,5% τον Ιούνιο, στη καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο. Σημείωσε επίσης το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης, σημειώνοντας άνοδο 8,3% το δεύτερο τρίμηνο. Ο S&P 500 είναι περίπου 15,9% υψηλότερος μέχρι στιγμής φέτος, στο καλύτερο μισό του από το 2019.

macgpic 1519232131 32276523568462 sc jpt

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *