Αναλυτές για την επίθεση στην Οδησσό | «Παραλίγο να φτάσουμε σε σημείο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ»

Αναλυτές για την επίθεση στην Οδησσό | «Παραλίγο να φτάσουμε σε σημείο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ»

Αναλυτές για την επίθεση στην Οδησσό | «Παραλίγο να φτάσουμε σε σημείο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ»

Η ρωσική επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή ώστε να ενεργοποιηθεί το ΝΑΤΟ και να εμπλακεί ανοιχτά στην Ουκρανία, λένε αναλυτές, τη στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος έσκασε περίπου 150 μέτρα μακριά από τον τόπο συνάντησης.

Θα ήταν «απόπειρα κατά πρωθυπουργού ευρωπαϊκής και ΝΑΤΟϊκής χώρας, αν αυτό μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ή αν είχε συνέπειες άσχημες»

«Παραλίγο να γίνει μεγάλος ‘σεισμός’ και να φτάσουμε σε σημείο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ διότι μια αφορμή χρειάζεται προκειμένου να εμπλακεί το ΝΑΤΟ ανοιχτά στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας», λέει μιλώντας στο MEGA ο ταξίαρχος ε.α. και αμυντικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.

Θα ήταν «απόπειρα κατά πρωθυπουργού ευρωπαϊκής και ΝΑΤΟϊκής χώρας, αν αυτό μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ή αν είχε συνέπειες άσχημες. Φάνηκε ότι ήταν στοχευμένη αλλού η επίθεση σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, ήταν στις αποθήκες στην παραλία. Δεν παύει όμως να ήταν την στιγμή κατά την οποία πρωθυπουργός όχι μόνο της Ελλάδας αλλά πρωθυπουργός μιας χώρας ΝΑΤΟϊκής, ευρωπαϊκής, έκανε επίσκεψη εκεί» προσθέτει.

«Η εξέλιξη είναι υπαρξιακής σημασίας για την ΕΕ στο μέτωπο της Ουκρανίας και ως φαίνεται η Ελλάδα έχει έναν ενεργό ρόλο και μια αποστολή, ίσως και ευρωπαϊκή, διότι κατόπιν ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στη σύνοδο του ΕΛΚ και εκεί έπρεπε να δοκιμαστεί και η συνοχή της ΕΕ δια του ΕΛΚ».

Τι είπε ο πρωθυπουργός

Τη στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος σκόρπιζε τον τρόμο στους αμάχους, ο πρωθυπουργός βρισκόταν μαζί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ήμασταν στο λιμάνι της Οδησσού και ο πρόεδρος Ζελένσκι και το επιτελείο του μας έκαναν μία ξενάγηση, εξηγώντας μας από τη μία τη σημασία του λιμανιού για τις εξαγωγές της Ουκρανίας και από την άλλη δείχνοντάς μας τις σημαντικές ζημιές τις οποίες έχει υποστεί αυτή η κρίσιμη υποδομή, όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες».

«Kαι λίγο μετά, καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε και μία μεγάλη έκρηξη. Νομίζω ότι αυτό για εμάς είναι η καλύτερη, ζωντανότερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα γίνεται πόλεμος, ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο, τους στρατιώτες, επηρεάζει αθώους συμπολίτες μας», πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *