Ρωσία | Το Πατριαρχείο αναγνώρισε τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδας»

Ρωσία | Το Πατριαρχείο αναγνώρισε τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδας»

Το ρωσικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε την αναγνώριση της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδας», ως αυτοκέφαλης «αδελφής Εκκλησίας».

Στις 25 Αυγούστου 2022, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακούστηκε το μήνυμα του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου σχετικά με την παραχώρηση από τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία της αυτοκεφαλίας της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπή Αχρίδας», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ρωσικού Πατριαρχείου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Επίλυση του ζητήματος

Η Σύνοδος αποφάσισε να ευχαριστήσει τον Κύριο Θεό για την επίλυση του ζητήματος του καθεστώτος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια Μακεδονία σε κανονική βάση και να αναγνωρίσει τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδας», ως αυτοκέφαλη αδελφή Εκκλησία, αναγράφοντας το όνομα του Προκαθημένου της Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αχρίδας και «Μακεδονίας» Στέφανου στα ιερά δίπτυχα (φωτογραφία, επάνω, από pravoslavie.ru).

russia patriarxeio1

Το δημοσίευμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Τα μέλη της Συνόδου εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι νεότεροι στην οικογένεια των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, η «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδας», θα διατηρήσουν σταθερά την αγία ορθόδοξη πίστη στην αγνότητα και την ακεραιότητα και θα τηρήσουν πιστά την ορθόδοξη κανονική παράδοση.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν επίσης να γνωστοποιήσουν στον Παναγιώτατο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας και «Μακεδονίας Στέφανο» την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού Πατριαρχείου.

russia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *