Αλέξης Τσίπρας: Επιχείρηση άλωσης του ΚΙΝΑΛ, στην μετάCOVID-19 εποχή

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:40 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά

Μπορεί λόγω covid-19 η κοινοβουλευτική δραστηριότητα να είναι περιορισμένη, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μηδαμινό, ωστόσο τα κόμματα δεν έχουν πάψει να βλέπουν την επόμενη μέρα.

Η επόμενη μέρα είναι η επάνοδος στην κανονικότητα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ενώ οι κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν αναλυθεί αρκετά, θα δούμε τώρα πώς σκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ευκαιρία λόγω COVID-19

Η Κουμουνδούρου βλέπει μία ευκαιρία μέσα στην κρίση, αυτή είναι η άλωση του ΚΙΝΑΛ. Ο διακαής αυτός πόθος του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως μπορεί να πραγματοποιηθεί πιο σύντομα από ότι ήλπιζαν και οι πιο αισιόδοξοι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως μετά τον COVID-19 το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα επιστρέψει στον παραδοσιακό του δικομματισμό, με κάποια ελάχιστα κόμματα πέριξ αυτού.

Αν η Νέα Δημοκρατία είναι ο ένας πόλος, τότε αυτονόητο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει τον άλλον. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για μετονομασία σε Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ ( ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία), ώστε να παρουσιαστεί το νέο σοσιαλιστικό, κεντροαριστερό προφίλ του κόμματος που θα περιλαμβάνει και το ΚΙΝΑΛ. Στην ουσία η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο-ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ πέθανε… Ζήτω το νέο ΠΑΣΟΚ

Το ΚΙΝΑΛ θεωρητικά είναι ο διάδοχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά φαίνεται πως αυτό είναι θεωρητικό. Οι ψηφοφόροι του είτε πήγαν στη Νέα Δημοκρατία, είτε στο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια πορεία ακολούθησαν και παραδοσιακά στελέχη όπως ο κος Χρυσοχοίδης. Ο μεν κος Χρυσοχοίδης ανέλαβε υπουργείο και μάλιστα αποτελεί ένα προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Η μισή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το παλιό, παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ.

Ο χώρος της κεντροαριστεράς αλώθηκε με ένα μικρό κομμάτι να παραμένει στο ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά αντέχει;

O Αλέξης Τσίπρας θα εντατικοποιήσει πρωτοβουλίες και προσπάθειες για να “ηγηθεί” της αντιπολίτευσης απέναντι στην Κυβέρνηση, επιδιώκοντας να  στοιχήσει άπαντες…προοδευτικούς, πίσω του.

Τούτο πάντως σημαίνει πρακτικά πως όχι μόνον δεν πρόκειται για την ώρα να κινηθεί επιθετικά και απαξιωτικά απέναντι σε ΚΙΝΑΛ, Μερα25 και ΚΚΕ, αλλά αντιθέτως θα “θωπεύσει” τις ανησυχίες και τις ενστάσεις τους απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα, ώστε αθόρυβα και χωρίς την γνωστή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ” γιούργια” που οδήγησε σε πολλαπλές ήττες, να τους ενσωματώσει, αναφέρει η εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Ορθότατα λοιπόν ο ψηφοφόρος του ΚΙΝΑΛ αναρωτιέται, πόσο συχνά εμφανίζεται η Φώφη Γεννηματά να αρθρώσει λόγο αντιπολιτευτικό; Ένα κόμμα με λίγους βουλευτές είναι καταδικασμένο να έχει τον πρόεδρο του σε συνεχή εγρήγορση, κάτι που επικοινωνιακά δεν το βλέπουμε από την κα Γεννηματά, με τον κο Λοβέρδο, μάλλον να καλύπτει το κενό αυτό.

Οι ψηφοφόροι όμως τα βλέπουν αυτά και φαίνεται πως πιστεύουν ότι στο ενδεχόμενο εκλογών θα είναι χαμένη η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ. Η αλήθεια είναι πως όταν, με το καλό, τελειώσουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς τις δημοσκοπήσεις, όσο κι αν αποτυπώνουν απλά μία στιγμή της πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *