Αυτό το «σενάριο-εφιάλτη» για τον COVID-19, απεύχεται η Κυβέρνηση.Γι αυτό φοβούνται τόσο το Πάσχα;

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:40 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
σενάριο
Ποιο σενάριο φοβάται η κυβέρνηση;

Αισιοδοξία εκφράζει η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα για την εξέλιξη του COVID-19.

«Σχετικά με το αν αυτές τις ημέρες προβλέπεται η κορύφωση του πρώτου κύματος πανδημίας στη χώρα ή εάν αυτό ξεπεράστηκε ή επίκειται μέχρι τέλος του μήνα, θα ήθελα να σας πω με σαφήνεια ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται σταδιακή μείωση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται και των σοβαρών κρουσμάτων που καταγράφονται» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σωτήρης Τσιόδρας: Ελεγχόμενη η άρση των μέτρων – Μένουμε σπίτι – Ό,τι συμβαίνει 15/04/2020 | OPEN TV

Αυτές όμως τις μέρες το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται την αντίδρασή του σε ένα εφιαλτικό σενάριο, που προφανώς κανείς μας δεν θέλει να πραγματοποιηθεί.

Το σενάριο που απεύχονται όλοι

Το σενάριο είναι οι πασχαλινοί εορτασμοί να καταλήξουν σε ανεξέλεγκτες συναθροίσεις με πρόσχημα την ανάγκη οικογενειακής και φιλικής συνύπαρξης.

Αυτό θα σημαίνει δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα, σε περίπτωση πασχαλιάτικων μαζώξεων, τα κρούσματα να αρχίσουν να ανεβαίνουν, συμπαρασύροντας και τα περιστατικά που θα οδηγούνται στα νοσοκομεία. Η χρονική εκείνη συγκυρία θα ταυτιστεί με την πιθανολογούμενη έναρξη της μερικής άρσης των μέτρων. Θα έχουμε δηλαδή επιστροφή της χώρας σε μία κάποια κανονικότητα με την αντιστροφή της επιδημιολογικής εικόνας, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε» είναι το σχεδόν μονότονο σχόλιο κυβερνητικών στελεχών που υπενθυμίζουν ότι οι μετακινήσεις που επιτρέπονται περιγράφονται στο έντυπο Β, και είναι συγκεκριμένες.

Δυστυχώς όμως τα κόμματα και οι πολιτικοί σκέπτονται και το πολιτικό κόστος. Είναι η φύση τέτοια της πολιτικής. Κανείς, αλλά κανείς στη Νέα Δημοκρατία δε θέλει να φανταστεί πως θα χαθεί το momentum της καλής διαχείρισης της πανδημίας, ούτε φυσικά πως θα πάψουν οι διθύραμβοι από τον ξένο κι εγχώριο Τύπο.

Αν δε συνυπολογίσει κανείς τα σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο, όσο δηλαδή πιο νωρίς γίνεται τότε αντιλαμβάνεται κανείς με άλλο τρόπο τους «εφιάλτες» του Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να ερμηνευθεί και η αυστηρότητα με την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται το ζήτημα της Εκκλησίας τις μέρες αυτές που διανύουμε. Δεν είναι θέμα πίστης, ούτε θέμα υγείας μόνο… είναι και θέμα… πολιτικής…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *