Το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας πουλήθηκε 18 εκατ. ευρώ – Ποιος το πήρε | Πού βρίσκεται

Acropolis edit A3 final 1
Το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας πουλήθηκε 18 εκατ. ευρώ – Ποιος το πήρε | Πού βρίσκεται

Το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας – 18 εκατ. ευρώ για 320 τ.μ. με θέα Ακρόπολη

Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, σε κορυφαία και απλησίαστη περιοχή, έχει πανοραμική θέα στη θάλασσα και στην Ακρόπολη, είναι ρετιρέ και όμως, παρότι ένα τέτοιο διαμέρισμα δεν προσέλκυε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μεγάλους και ενδιαφερόμενους αγοραστές, πωλήθηκε πριν μερικές εβδομάδες για 18 εκατ. ευρώ! Το απέκτησε ένας Ελβετός και έσπασε ρεκόρ των τελευταίων ετών στις συναλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα οικιστικών ακινήτων της Αθήνας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Πρόκειται για ένα σπίτι 320 τ.μ. στην περιοχή των Ανακτόρων, που περιστοιχίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου,

Ο νέος ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», είναι ένας Ελβετός επιχειρηματίας με ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα και έδωσε ένα αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της αθηναϊκής αγοράς, περίπου 56.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Είναι παλαιάς κατασκευής ρετιρέ, ένα από τα λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα στην περιοχή, διαθέτει θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό, στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα, αλλά και ένα ασανσέρ που έχει απευθείας πρόσβαση σε αυτό.

Ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος της Engel & Volkers, του δικτύου συμβούλων που έκανε και το μεγάλο ντιλ, μίλησε στην εφημερίδα και αποκάλυψε ότι η συναλλαγή χρειάστηκε περίπου 10 μήνες για να ολοκληρωθεί.

«Η συναλλαγή φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο τέτοιου μεγέθους συναλλαγές τον χρόνο.»

Το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας – 18 εκατ. ευρώ για 320 τ.μ. με θέα Ακρόπολη
Το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας πουλήθηκε 18 εκατ. ευρώ – Ποιος το πήρε | Πού βρίσκεται

Τι ενοίκιο μπορεί να πιάσει το σπίτι σας – Οι 10 περιοχές με τις υψηλότερες αποδόσεις

Σε ανάπτυξη εξακολουθεί να βρίσκεται η αγορά οικιστικών ακινήτων στη χώρα μας, με τους εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων τιμών που ξεπέρασε το 12% για το 2022,σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας την εβδομάδα που μας πέρασε.

Οι επενδύσεις σε οικιστικό real estate, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Protio, της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμα επενδύσεων σε διαμερίσματα στην Ελλάδα, Αντώνης Φιοράκης αποτελούν διαχρονικά επενδύσεις «υψηλής ασφάλειας», ή αλλιώς χαμηλού ρίσκου. Αυτές οι επενδύσεις έχουν σταθμισμένη απόδοση και έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικές σε οικονομικές κρίσεις και αστάθεια στην αγορά.

Επενδύοντας σε ένα οικιστικό ακίνητο, ή αλλιώς διαμέρισμα, τοποθετείς το κεφάλαιο σου σε ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο σου παράγει εισόδημα αλλά επίσης αυξάνει το κεφάλαιο σου μαζί με την αύξηση της αξίας του, η οποία μπορεί να επιτευχθεί είτε σε ένα χρονικό ορίζοντα 5ετίας ή με την προσθήκη αξίας μέσω ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, προσθέτει.

doc 20230427 55787351
To παλαιάς κατασκευής ρετιρέ βρίσκεται στην περιοχή των Ανακτόρων, που περιστοιχίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου. Το «χρυσό» διαμέρισμα διαθέτει απρόσκοπτη θέα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Λυκαβηττό και στη Βουλή, στην Ακρόπολη, στη θάλασσα και στην Αίγινα και ασανσέρ που εξασφαλίζει απευθείας πρόσβαση σε αυτό. Η ζήτηση για ακίνητα στο κέντρο από πλούσιους ξένους έχει ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. [SHUTTERSTOCK]

Οι 10 περιοχές με τις υψηλότερες αποδόσεις

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα επενδυτικών αναλύσεων της Protio, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, αναλύθηκαν στοιχεία των τελευταίων τριών ετών, για να προσδιοριστούν οι 10 περιοχές που έχουν τις υψηλότερες αποδόσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι περιοχές αυτές είναι:

  • Αιγάλεω με 8,2% ,
  • Νίκαια με 7,9%,
  • Πατήσια με 7,8%,
  • Πλατεία Αττικής με 7,7%,
  • Ομόνοια με 7,7%,
  • Πλατεία Αμερικής με 7,7%,
  • Πλατεία Βικτωρίας με 7,3%,
  • Πειραιάς 7,1%,
  • Κυψέλη 6,9%,
  • Κολωνάκι 6,8%.

Πώς θα υπολογίσετε την απόδοση του ακινήτου σας

Η μεικτή απόδοση ακινήτου, όπως αναφέρει ο Αντώνης Φιοράκης , ορίζεται ως το άθροισμα των ετήσιων ενοικίων (δηλ. 12 μισθώματα) δια την αξία αγοράς ακινήτου. Στην έρευνα παρουσιάζεται προσεγγιστικά η μέση απόδοση γειτονιάς και σε όρους ανά τετραγωνικό. Με άλλα λόγια, αν κάποιος αγοράσει ένα ακίνητο με 100.000 ευρώ σε μία γειτονιά με απόδοση 8,2% θα μπορούσε να επιτύχει ετήσιο ενοίκιο περί τα 8.200 ευρώ ή 683 ευρώ τον μήνα.

Όπως επισημαίνει ο κ.Φιοράκης οι παραπάνω 10 περιοχές αποτελούν εύκολες επιλογές, καθώς από τη μια αποφέρουν υψηλές αποδόσεις της τάξης του 7-8%, ενώ συνάμα συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά σταθερότητας και χαμηλού ρίσκου του οικιστικού real estate αλλά και την υψηλή ρευστότητα σε περίπτωση ενοικίασης αλλά και πώλησης. Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα ενοικίων και πωλήσεων επενδυτικών διαμερισμάτων κάθε ορόφου και επιφανείας από 20 έως 120 τ.μ. που κατά την Protio επιτυγχάνουν και τις μέγιστες αποδόσεις. Ως μέσο ακίνητο θα χαρακτηριζόταν ένα διαμέρισμα 70 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια, ένα λουτρό και ένα WC που μπορεί να στεγάσει ένα ζευγάρι ή μια νέα οικογένεια.

Ο επικεφαλής των Επενδύσεων της Protio Θράσος Κηπουργός επισημαίνει ότι η αγορά οικιστικών ακινήτων της χώρας μας ακολουθεί μια ανοδική τροχιά από το 2017έως και σήμερα ακολουθώντας τις δυτικές Ευρωπαϊκές οικονομίες με διαφορά φάσης στην πιο μακροσκελή περίοδο οικονομικής ανάπτυξης από το 2009 και έπειτα. Αυτή η ανοδική τάση στη χώρα μας παραμένει ανθεκτική μέχρι σήμερα παρά το διεθνές δυσμενές οικονομικό κλίμα. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η Αθήνα παραμένει η φθηνότερη ανά τετραγωνικό ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αποτελώντας ελκυστική επιλογή για όλους τους νέους αλλά και τους έμπειρους επενδυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *