Τουρκία | Ο σεισμός “κλυδωνίζει” δημοσκοπικά τον Ερντογάν | 4 μονάδες κάτω το AKP

δημοσκοπ

Απώλειες για το ΑΚP, το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, και σε νέα δημοσκοπηση, αυτή τη φορά της MetroPoll, σύμφωνα με την οποία το κυβερνών κόμμα χάνει 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις μετρήσεις του Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή, το 34% των ερωτηθέντων θεωρεί την κυβέρνηση του AKP  υπεύθυνη για τον υψηλό αριθμό νεκρών και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού που συγκλόνισε τη Τουρκία τον περασμένο μήνα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Στο πλαίσιο της μηνιαίας δημοσκόπησης “Turkey’s Pulse” που πραγματοποιήθηκε από τη MetroPoll σε 2.118 άτομα σε 28 επαρχίες μεταξύ 23-28 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων, ποιος πιστεύουν ότι ευθύνεται περισσότερο για τις απώλειες από τον σεισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που ανάρτησε στο Twitter την Πέμπτη ο καθηγητής Özer Sencar, ιδιοκτήτης της MetroPoll, έδειξαν ότι το 34,4% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση του AKP ήταν “η περισσότερο υπεύθυνη για τις απώλειες από τον σεισμό”.

Το ποσοστό ψηφοφόρων κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν την ίδια άποψη ξεπερνά το 60%, ενώ περιορίζεται στο 6,4% μεταξύ των υποστηρικτών του ΑΚΡ και στο 3,4% μεταξύ των υποστηρικτών του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), του Ντ. Μπαχτσελί.

Πιο αναλυτικά, το 26,9% των συμμετεχόντων θεωρεί τους κατασκευαστές εργολάβους υπεύθυνους για τις καταστροφικές συνέπειες των σεισμών, το 15,4% θεωρεί υπεύθυνους τους δήμους, το 4,4% αποδίδει τις ευθύνες στους πολίτες και το 4,2% σε άλλους. Στο 12,9% ανέρχεται το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι “όλοι οι παραπάνω” είχαν την ευθύνη για τις απώλειες που προκλήθηκαν από την καταστροφή.

Οι πολίτες που πιστεύουν ότι οι εργολάβοι ήταν κυρίως υπεύθυνοι για τις απώλειες από τους σεισμούς ανέρχονται σε 46,2% και 43,6% μεταξύ των ψηφοφόρων του AKP και MHP, αντίστοιχα, ενώ κινούνται στο 13% μεταξύ των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), στο 12,6% μεταξύ των υποστηρικτών του φιλοκουρδικού HDP και στο 11,9% μεταξύ των υποστηρικτών του İYİ (Καλού Κόμματος) της Μεράλ Ακσενέρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *