Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι η μεγαλύτερη φούσκα (1 τρισ. δολαρίων) όλων των εποχών;

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι η μεγαλύτερη φούσκα (1 τρισ. δολαρίων) όλων των εποχών;

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα Stability AI.

Από τον Ryan Browne/CNBC

Μιλώντας με αναλυτές της UBS σε μια κλήση την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stability AI Emad Mostaque ανέφερε: «Νομίζω ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών». Πρόσθεσε ότι είναι ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια και δεν είναι ακόμη έτοιμη για μαζική υιοθέτηση από βιομηχανίες όπως ο τραπεζικός κλάδος. «Την ονομάζω φούσκα “dot AI” και δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα», είπε.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η Stability AI είναι η εταιρεία πίσω από το Stable Diffusion, ένα από τα άλλα πιο δημοφιλή εργαλεία παραγωγής Τεχνητής Νοημοσύνης εκτός από την OpenAI.

Το Stable Diffusion επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν φωτορεαλιστικές εικόνες εισάγοντας κείμενο. Διαθέτει περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες και έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως η Coatue και η Lightspeed Venture Partners.

Ο Mosaque, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός του, έχει κατηγορηθεί για παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με το παρελθόν, τα επιτεύγματα και τις συνεργασίες του. Ωστόσο, έχει αμφισβητήσειο ίδιος έναν προς έναν τους ισχυρισμούς σε μια λεπτομερή απάντηση στο προσωπικό του blog.

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία πολλών ακαδημαϊκών, διευθυντικών στελεχών, ακόμη και μαθητών σχολείου, για την ικανότητά της να παράγει από το μηδέν, γλωσσικό και οπτικό περιεχόμενο που μοιάζει με το ανθρώπινο, ανταποκρινόμενη σε προτροπές του χρήστη, αντλώντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων.

Η τεχνητή νοημοσύνη υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία πλέον να αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό της διαδικτυακής περιήγησης και των πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πέρα από τις καταναλωτικές εφαρμογές, η τεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης στην ιατρική, τις μεταφορές, τη ρομποτική, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τα οικονομικά, την άμυνα και άλλες βιομηχανίες.

Ωστόσο, μια πιο νέα μορφή τεχνητής νοημοσύνης που εμφανίστηκε πρόσφατα είναι η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία χρησιμοποιείται σε εργαλεία όπως το δημοφιλές chatbot AI ChatGPT από την αμερικανική εταιρεία OpenAI, καθώς και το Google Bard και το Microsoft Bing Chat, και παραγωγοί εικόνων όπως οι Dall-E, Stable Diffusion και Midjourney.

Ο Mostaque ανέφερε ότι το συνολικό ποσό της επένδυσης που απαιτείται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να αγγίξει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια «επειδή είναι πιο σημαντική από το 5G ως υποδομή για τη γνώση» και ισχυρίστηκε ότι τράπεζες όπως η UBS θα πρέπει να υιοθετήσουν την τεχνολογία καθώς είναι μια «μαζική αγορά». Όμως, πρόσθεσε, βρίσκεται ακόμα στα «πρώιμα στάδια» της ανάπτυξης αυτή τη στιγμή. «Δεν είναι αρκετά έτοιμη» να αναπτυχθεί σε κλίμακα σε μεγάλες βιομηχανίες όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, «αλλά μπορούμε να δούμε την αξία», δήλωσε ο Mostaque.

Ο Mostaque είπε επίσης ότι οι εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν σωστά την τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις τους θα «τιμωρηθούν» από το χρηματιστήριο. «Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά θέματα τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε. Ο ίδιος ανέφερε το παράδειγμα της Google, η οποία έχασε 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια μέρα αφού το chatbot Bard AI έδωσε ανακριβείς πληροφορίες όσον αφορά ένα διαφημιστικό βίντεο κατά την κυκλοφορία του.

Η Google ανταγωνίζεται επιθετικά τη Microsoft προκειμένου να κερδίσει τη μάχη για τη δημιουργία ανώτερων εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *