Αγγελόπουλοι | Το Εφετείο ανέτρεψε τα δεδομένα για την διαχείριση της περιουσίας

Αγγελόπουλοι | Το Εφετείο ανέτρεψε τα δεδομένα για την διαχείριση της περιουσίας

Τέλος στην πολύκροτη υπόθεση οικογενειακής αντιπαράθεσης μεταξύ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλoυ και των γιων του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου μπαίνει με την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών.

Οι πληροφορίες (πηγή) θέλουν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε να κρίνει πως ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την περιουσία του. Έτσι, όρισε ως δικαστικό συμπαραστάτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Χαλυβουργικής» Γεώργιο Σκινδήλια.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
giorgos-skindilias_-haliwoyrgiki
Γεώργιος Σκινδήλιας

Το δικαστήριο κατέληξε στην συγκεκριμένη κρίση έχοντας ορίσει δυο πραγματογνώμονες, ώστε αυτοί με τις γνώσεις τους να αποφανθούν για την ικανότητα δικαιοπραξίας του Κ. Αγγελόπουλου ο οποίος την ώρα της απόφασης βρισκόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και νοσηλεύεται τους τελευταίους μήνες.

Οι δυο ειδικοί όφειλαν, σύμφωνα με την απόφαση, όπως και έπραξαν, να καταθέσουν εντός τις εκθέσεις τους, στις οποίες εμπεριστατωμένα θα παρουσίαζαν τις επιστημονικές τους απόψεις για την κατάσταση της νοητικής υγείας του Κ. Αγγελόπουλoυ.

Η έδρα οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, δηλαδή στον ορισμό δυο νέων πραγματογνωμόνων, καθώς είχε κρίνει ότι τα στοιχεία που είχε μέχρι τη στιγμή εκείνη στα χέρια της ήταν αντιφατικά και ως εκ τούτου δεν ήταν επαρκή και κατάλληλα ώστε να σχηματίσει άποψη.

Συγκεκριμένα, από την πλευρά του Κ. Αγγελόπουλου με απόφαση της έδρας ορίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο πραγματογνώμονας ο δρ Ιωάννης Παπαδάτος, ομότιμος καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής.

ioannis-papadatos_-psyhiatros_-kathigitis-EKPA
Γιάννης Παπαδάτος

Aπό την πλευρά των υιών του Παναγιώτη και Γεώργιου Αγγελόπουλoυ ορίστηκε ως πραγματογνώμονας ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

kostras-alexandropoulos_-psyhiatros
Κώστας Αλεξανδρόπουλος


Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν οι δύο ειδικοί, ο Κ. Αγγελόπουλος καθίσταται μη ικανός για την διαχείριση της κολοσσιαίας περιουσίας του. Έτσι, με την ίδια απόφαση ορίστηκε δικαστικός συμπαραστάτης ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η δικαστική απόφαση εκδόθηκε μετά από προσφυγή στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο των υιών του Κ. Αγγελόπουλου. Συγκεκριμένα, οι Παναγιώτης και Γεώργιος Αγγελόπουλος είχαν ζητήσει να ανατραπεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου (πρώτος βαθμός) με την οποία είχε κριθεί πως ο πατέρας τους είναι νοητικά υγιής και ικανός να αποφασίζει για τις επιχειρήσεις του και να διαχειρίζεται την περιουσία του. Με το σκεπτικό αυτό το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε απορρίψει των αίτημα των υιών του Κ. Αγγελόπουλου για ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη.

Ωστόσο, το Εφετείο είχε διαφορετική άποψη και ανέτρεψε με την απόφαση που εξέδωσε την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, δικαιώνοντας έτσι τους Παναγιώτη και Γεώργιο Αγγελόπουλο.

2 thoughts on “Αγγελόπουλοι | Το Εφετείο ανέτρεψε τα δεδομένα για την διαχείριση της περιουσίας

  1. Παράθεμα: Μπάμπης Βωβός | Το τέλος μιας αυτοκρατορίας - De-Facto
  2. Παράθεμα: Ποιοι Ελληνες εφοπλιστές εμπιστεύονται την ελληνική σημαία - De-Facto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.