Μην παραμυθιάζεστε, είναι απολύτως πιθανό ο Donald Trump να κερδίσει τις εκλογές

Μην παραμυθιάζεστε, είναι απολύτως πιθανό ο Donald Trump να κερδίσει τις εκλογές

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αντιμετωπίζει μια φάλαγγα εισαγγελέων, μια ντουζίνα Ρεπουμπλικανών υποψηφίων που διεκδικούν τη θέση του μαχόμενοι για το χρίσμα, έναν ωκεανό χρημάτων από εκείνους, μέσα και έξω από το κόμμα του, που θα εμπόδιζαν την επιστροφή του στην προεδρία και έναν νυν πρόεδρο που διοικεί μία σε γενικές γραμμές καλή οικονομία.

Από τον Walt Hickey/Business Insider

Ωστόσο, μην κάνετε λάθος: Υπάρχει ακόμα μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα να τα καταφέρει και να γίνει ξανά πρόεδρος.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Παρά τις 91 κακουργηματικές κατηγορίες σε πολλαπλά κατηγορητήρια, ναι, ο Trump προφανώς έχει ακόμα τη δυνατότητα να κερδίσει ξανά. Χρειάζονταν επιπλέον 11.000 ψήφοι στην Arizona, επιπλέον 20.000 ψήφοι στο Wisconsin, επιπλέον 12.000 ψήφοι στη Georgia και ο Trump θα κέρδιζε τις εκλογές του 2020. Στην ουσία μιλάμε για 21.000 ανθρώπους που θα αντέστρεφαν τις ψήφους τους στις τρεις αποκαλούμενες πολιτείες swing.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ πιθανότατα θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο μέλλον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, και αυτό είναι ένα κίνητρο για πολλούς ανθρώπους να ψηφίσουν.

Μερικοί φαίνεται να εφησυχάζουν με τις απόψεις ότι ο Trump είναι ήδη πολύ κατεστραμμένος, ή ότι έχει καλλιεργήσει γενικότερα ένα άσχημο κλίμα με τη συμπεροφορά και τις δηλώσεις του ή ότι δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει στις προκριματικές. Ωστόσο, όλα αυτά είναι εικασίες και μια δεύτερη προεδρία Trump είναι πολύ μέσα στη σφαίρα του δυνατού.

Γενικά, είναι πολύ νωρίς ώστε να προκύψουν σοβαρά συμπεράσματα από δημοσκοπήσεις για τις εκλογές που απέχουν σχεδόν ένα χρόνο. Τούτου λεχθέντος, αυτή η κοινή λογική μπορεί να μην ισχύει εξ ολοκλήρου στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία θα αποτελούσε μια ρεβάνς μεταξύ δύο εκ των πιο αναγνωρίσιμων ανδρών στη χώρα.

Εξετάζοντας κάθε δημοσκόπηση στη βάση δεδομένων του FiveThirtyEight τον Σεπτέμβριο που ρωτούσαν για μια αντιστοίχιση μεταξύ Biden και Trump, από τις έντεκα, οκτώ από αυτές είχαν τους υποψηφίους να απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Καμία μάλιστα δημοσκόπηση δεν έχει υποψήφιο με πλεονέκτημα άνω των τεσσάρων μονάδων. Επίσης, δεν υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις στις πρώιμες δημοσκοπήσεις ότι ο Biden είναι εντελώς χαμένος ή ότι έχει κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι του Trump.

Αυτή είναι πιθανότατα η καλύτερη αντίθεση για όσους πιστεύουν ότι τα μυριάδες νομικά προβλήματα στα οποία βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος θα έχουν οποιοδήποτε αντίκτυπο στην εκλογικότητά του. Μέχρι στιγμής, φαίνεται πάντως ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δίνει στον πρώην Πρόεδρο πράσινο φως. Επίσης, δεν είναι προφανές ότι οι Ανεξάρτητοι τον αποκλείουν.

Πάντα, πολλά εκλογικά αποτελέσματα αφορούν το συναίσθημα των Αμερικανών ψηφοφόρων για την οικονομία.

Ενώ τα οικονομικά σημάδια φαίνονται τώρα μάλλον φωτεινά, γενικά, οι Αμερικανοί προφανώς εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό. Οι δημοσκοπήσεις γύρω από τις αντιλήψεις για τα οικονομικά ζητήματα έχει κατά καιρούς έλθει σε σύγκρουση με τις ερμηνείες των οικονομολόγων ως προς αυτά τα δεδομένα, και το αν μια ισχυρή οικονομία και μια ισχυρή αγορά εργασίας μπορούν να ακυρώσουν επαρκώς την οργή για τον πληθωρισμό είναι ένα θέμα που θα αφεθεί τελικά στο εκλογικό σώμα.

Από τώρα μέχρι την ημέρα των εκλογών, υπάρχουν πολλά ζητήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τις αντιλήψεις σχετικά με την απόδοση του Biden στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένων των απεργιών των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενός πιθανού κυβερνητικού κλεισίματος, της χαμηλής σε πιθανότητες αλλά ακόμα πιθανής οικονομικής ύφεσης και των συνεπειών της επανέναρξης των πληρωμών των φοιτητικών δανείων.

Επίσης, οι ψήφοι μπορεί επίσης να αποφασίζονται και από το «πώς αισθάνεται κάποιος για την τιμή του φυσικού αερίου το τελευταίο διάστημα» και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει ακριβώς έναν μοχλό στο Οβάλ Γραφείο ελέγχου των τιμών του φυσικού αερίου. Αν και η βασική οικονομική εικόνα φαίνεται γενικά καλύτερη σήμερα, ο ίδιος απέχει πολύ από το να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν το 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *