Με 90 παραβιάσεις και υπερπτήσεις το κλίμα υπέρ-θερμαίνεται | To NATO σφυρίζει αδιάφορα

Με 90 παραβιάσεις και υπερπτήσεις το κλίμα υπέρ-θερμαίνεται | To NATO σφυρίζει αδιάφορα

Οι απογευματινές τέσσερις υπερπτήσεις της Παρασκευής, πέραν της έμπρακτης αμφισβήτησης Εθνικού εδάφους της Ελλάδας, είναι μια ακόμη χειροπιαστή απόδειξη, τι ακριβώς κάνει η Τουρκία με τα μαχητικά F-16 που διαθέτει αυτή τη στιγμή στον αεροπορικό της στόλο.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το ΝΑΤΟ και ορισμένα κέντρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να βλέπουν προς το συμφέρον τους την Τουρκία ως κάτοχο νέων αεροσκαφών F-16 Viper, αλλά παραβλέπουν πως 40 χρόνια ο άτυπος πόλεμος στον ουρανό του Αιγαίου είναι ένα αποτέλεσμα της αναθεωρητικής πολιτικής της Άγκυρας.

Πριν λίγα 24ωρα είχαμε επισημάνει εδώ από την ιστοσελίδα μας ότι τα στατιστικά του ΓΕΕΘΑ, τα οποία εκτινάσσουν στα ύψη τις παραβιάσεις στο FIR Αθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, μαρτυρούν ότι η γείτονα θυμίζει έντονα το 2020, όταν ξέσπασε αρχικά η κρίση στον Έβρο και ακολούθησε το θερμό καλοκαίρι με το Oruc Reis, να επιχειρεί την πλέον κατάφορη παραβίαση του Δικαίου της Θάλασσας.

Το δελτίο παραβιάσεων της Παρασκευής είναι άκρως αποκαλυπτικό των προθέσεων της Τουρκίας, η οποία «δικαιολογείται» πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση, με την αναθεωρητική ονομασία, «Γαλάζια Πατρίδα».

-ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 6 (6×2 F-16)

-ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 9 (3 UAV, 2 CN-235, 2 Ε/Π, 2 ATR-72)

-ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 21

-ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 6

-ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 20

-ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 90 (16 από τα F-16, 27 από τα UAV, 47 από τα CN-235 και ATR-72)

-ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 2

-ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

-Οι τέσσερις (4) εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις.

220415223657 Block 30 %CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BD%CF%8C%CF%82 1
Η εβδομάδα έκλεισε με πολλές αερομαχίες και τα “γεράκια” της Πολεμικής Αεροπορίας να απογειώνονται τόσο από τις Σμηναρχίες μάχης, όσο και από τις μητρικές μονάδες για την αναχαίτιση των τούρκων πιλότων. Πηγή Πολεμική Αεροπορία

Το ΝΑΤΟ ξέρει και σφυρίζει αμέριμνο…

Και επειδή το ΝΑΤΟ- το επαναλάβαμε και χθες- βλέπει την Άγκυρα ως «προστάτη» των ουρανών της Συμμαχίας, καλό θα ήταν να θυμηθούν στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας, πως σε ασκήσεις Νατοϊκές, όπως για παράδειγμα στα Κανάρια νησιά, η Τουρκία είχε αποβληθεί την 3η μέρα της άσκησης όπως επισημαίνουν πηγές που το είχαν ζήσει από κοντά.

  • Αεροπόροι που είχαν βρεθεί σε εκείνη την άσκηση (σ.σ. όχι αυτή που διεξήχθη πριν λίγους μήνες και είχαν λάβει μέρος τα «γεράκια» από την Κρήτη) αποκαλύπτουν πως οι ιπτάμενοι από την Τουρκία δεν κατέθεταν σχέδιο πτήσης με αποτέλεσμα να μην παίρνουν το «go» από τον πύργο ελέγχου για απογείωση. Παρά τις διαρκείς συστάσεις της φιλοξενούμενης χώρας, οι ιπτάμενοι της Τουρκίας δεν άλλαξαν την πολιτική τους με αποτέλεσμα να καταθέσουν σχέδιο πτήσης για την αποχώρησή τους από την άσκηση.

Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα της συμπεριφοράς των γειτόνων, ακόμη και προς την Συμμαχία η οποία πολλές φορές θέλει να υποστηρίζει ότι μεταξύ συμμάχων δεν απαιτούνται τέτοιου είδους διαδικασίες, παραβλέποντας ωστόσο τους Διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και τα ισχύοντα σε κάθε χώρα.

Το ίδιο συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια στον ουρανό του Αιγαίου, με τα τουρκικά μαχητικά ν’ αντιμετωπίζονται ως «άγνωστα ίχνη» από το Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

220414232136 DSC 0535

Οι S-400 έμαθαν για τα καλά τα F-16 μέσω Τουρκίας…

Παράλληλα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο ΝΑΤΟ δεν θέλουν μάλλον να βλέπουν ότι τα F-16 η Τουρκία τα έχει χρησιμοποιήσει στην ενεργοποίηση του ραντάρ της αντιαεροπορικής/ αντιπυραυλικής συστοιχίας των S-400.

  • Μάλιστα η ενεργοποίηση των S-400 έγινε με την παρουσία των Ρώσων εκπαιδευτών, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ίχνος του τουρκικού F-16 που κατέγραψε το ραντάρ του συστήματος το έχουν στα χέρια τους και στο Κρεμλίνο.

Από την άλλη πλευρά το Ελληνικό αεροπορικό Επιτελείο παρατηρεί τις κινήσεις της Τουρκίας η οποία θερμαίνει κάθε μέρα το κλίμα στον ουρανό του Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση τα 83 Ελληνικά Viper που θα είναι όλα έτοιμα έως το 2027, σε συνδυασμό με τα 24 νέα Rafale F3R, αλλά και τα υπέρ πολύτιμα Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας «Θησέας» τα οποία αναγεννιόνται μετά τις προσπάθειες που έγιναν από το αεροπορικό Επιτελείο και το υπουργείο Εθνικής άμυνας, αλλά κυρίως η Ελληνική αεροπορική τακτική είναι η απάντηση στις ορέξεις της Τουρκίας.

  • Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στην Ελληνική πυριτιδαποθήκη και τις πτέρυγες των «μπλε φτερών» βρίσκονται ήδη προηγμένα όπλα, όπως οι πύραυλοι μακρού πλήγματος Meteor κι άλλα stand off πυρομαχικά, δημιουργείται το πλέγμα απαγόρευσης στον ουρανό του Αιγαίου, σε περίπτωση πραγματικών επιχειρήσεων.

Αλλά και τα νέα όπλα που έχουν ήδη εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του Ελληνικού κοινοβουλίου, μαρτυρούν τη βούληση της Ελληνικής πολιτείας, η Πολεμική Αεροπορία να είναι πλήρως ετοιμοπόλεμη και με όλες τις «απαντήσεις» που απαιτεί η νευρική και προκλητική γείτονα.

Ρεπορτάζ Hellas Journal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *