Δόμνα Μιχαηλίδου | H νέα βασίλισσα της αντικοινωνικής αναισθησίας

Δόμνα Μιχαηλίδου | H νέα βασίλισσα της αντικοινωνικής αναισθησίας

Δόμνα Μιχαηλίδου | H νέα βασίλισσα της αντικοινωνικής αναισθησίας

Ο Κυριάκος Πιερακάκης -αφου ψηφιοποίησε την κρατική γραφειοκρατία και μετακόμισε στο υπουργείο Παιδείας , πάσαρε σε μια από τις υφυπουργούς του την αντιεκπαιδευτική πρακτική της συγχώνευσης σχολείων.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ένας από τους πλέον πετυχημένους (και συμπαθείς) υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 2019-2023 μετακόμισε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο υπουργείο, ωστόσο ο ίδιος φρόντισε να περιορίσει τον επικοινωνιακό αντίκτυπο στο πρόσωπό του με το να βάλει μπροστά την κα Μιχαηλίδου.

Από εκείνη τη στιγμή η Ειρήνη Αγαπηδάκη, έχασε τα πρωτεία αντιδημοφιλίας: η νέα βασίλισσα της ονομάζεται Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας των 65 – γνωστοί και ως «κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Η κυρία Μιχαηλίδου έχει πολύ καλό βιογραφικό. Δυστυχώς όμως εμφανίζεται κοινωνικά ανάλγητη με δηλώσεις άστοχες ή εντελώς λάθως.

Αποφάσισε να καταργήσει στην ανατολική Θεσσαλονίκη τρία σχολεία, δια της συγχώνευσης .

Για να φτάνουν πλέον στην τάξη τους οι μαθητές τους, θα κάνουν δυο χιλιόμετρα ποδαρόδρομο πρωί, μεσημέρι.

Με ήλιο και βροχή, με καύσωνα και κρύο, σε αστικό ιστό χωρίς καν πεζοδρόμια.

Από μια άποψη σιγά την απόσταση: στην Υποσαχάρια Αφρική οι μαθητές κάνουν ως και δέκα χιλιόμετρα .

Αν αυτή είναι λογική ενός δυτικού κράτους το 2023, τότε κάτι δεν κάνουμε καλά.

Όταν ως τοπική βουλευτίνα η Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε το θέμα στη Βουλή, η υφυπουργός της γνώσης και της προόδου έδωσε ρέστα αναλγησίας..

-«Θα διαφωνήσω, ότι είναι πολύ αν σε δύο ή τρία σχολεία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα».

Δείχνοντας διαβασμένη πέταξε το κουφό: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας , αναφέρει ότι είναι καλό να περπατούμε όλοι 8 χιλιόμετρα τη μέρα».

Το αν ο ΠΟΥ θεωρεί υγιές τα ανήλικα παιδιά να περπατούν κάθε μέρα μερικά χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο… το αφήνουμε στην κρίση σας.

Δυστυχώς η κυρία Μιχαηλίδου μάλλον έχει πέσει θύμα της αλαζονείας του 41% και θεωρεί πως ό,τι κι αν αποφασίσει κάποιος κυβερνητικός (και η ίδια προφανώς) είναι αξιωματικά σωστό.

Η ελληνική παιδεία όμως έχει μεγάλες ανάγκες και μεγάλα προβλήματα…..

Κυριά Μιχαηλίδου παρακαλούμε να βελτιωθείτε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *