Τα μεγάλα παιδιά που θέλουν την Ακτή Βουλιαγμένης | Στο προσκήνιο η «βαριά βιομηχανία» του ελληνικού επιχειρείν

Τα μεγάλα παιδιά που θέλουν την Ακτή Βουλιαγμένης

Τελικά η απόφαση της κυβέρνησης να φτιάξει ένα Υπερταμείο που θα έχει υπό την ομπρέλα του όλες τις θυγατρικές, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι αποδίδει.

Και ο Ιωάννης Παπαχρήστου, CEO του Υπερταμείου ξέρει καλά τη δουλειά.

Τα γράφω όλα αυτά όχι γιατί χρωστάω τίποτε σε κανέναν αλλά γιατί βλέπω κάποιες θετικές εξελίξεις και μια κινητικότητα που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Για παράδειγμα χθες η ΕΤΑΔ ανακοίνωσε τους «μνηστήρες» για το ακίνητο – φιλέτο που διαθέτει, την Ακτή Βουλιαγμένης.

Καταλαβαίνετε άλλωστε ότι σε μια από τις ωραιότερες κι ακριβότερες περιοχές της χώρας, με τον εμβληματικό Αστέρα να «σαρώνει», το ενδιαφέρον θα ήταν μεγάλο.

Ο διαγωνισμός που βγήκε είναι καλά «δεμένος» και σχεδιασμένος ώστε να αποδώσει καλούς καρπούς. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι κατέβηκαν 7 σχήματα και επενδυτές για να διεκδικήσουν την Ακτή.

Και μιλάμε για επενδυτές – κορυφαία ονόματα του επιχειρείν.

Προκοπίου, Κόκκαλης, Κωνσταντακόπουλος, Ρέστης, Μελισσανίδης, Βλάσσης Γεωργάτος, η Reds του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δηλαδή ο Χ. Χόλτερμαν, η Goodys-Vivartia του CVC, δηλαδή ο Θανάσης Παπανικολάου, ο Σάμι Φάις της Fais Group.

Είπαμε. Όταν το περιουσιακό στοιχείο (asset που λένε στο χωριό μου) είναι καλό και ο διαγωνισμός καλοσχεδιασμένος τότε και οι μεγάλοι «παίκτες» θα κονταροχτυπηθούν για να το πάρουν.

Με ό,τι αυτό σημαίνει για τα ταμεία του κράτους…

Η Ακτή Βουλιαγμένης φέρνει στο προσκήνιο τη «βαριά βιομηχανία» του ελληνικού επιχειρείν

Στη λίστα των «μνηστήρων» της Ακτής Βουλιαγμένης συναντάμε την AIR CANTEEN A.E., θυγατρική του Ομίλου Γρηγόρης και συμφερόντων του Βλάσση Γεωργάτου, με σταθερή παρουσία στον χώρο της εστίασης σε αεροδρόμια. Η Athens Beach Club, η κοινή εταιρεία των ομίλων Κωνσταντακόπουλου, Προκοπίου και Κόκκαλη, μπαίνει στη διεκδίκηση με την εμπειρία διαχείρισης της Ακτής Β’ Βούλας, την οποία ήδη αναβαθμίζει τουριστικά και λειτουργικά. Η MONTEKAVO REAL ESTATE A.E., που συνδέεται με τον όμιλο Ρέστη, δηλώνει παρούσα, όπως και η THE MARGI A.E. της οικογένειας Αγιοστρατίτη, με ιστορική πορεία στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας. Ιδιαίτερο βάρος φέρει η κοινοπραξία της EVERGOOD Μονοπρόσωπη Α.Ε. Συμμετοχών και Επενδύσεων (του Ομίλου CVC) με τη Γευσήνους Α.Ε.Β.Ε., εταιρεία του Μανώλη Βαβουράκη που διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της μαζικής εστίασης.

Στην εξίσωση μπαίνει και η ισχυρή κοινοπραξία της REDS Μονοπρόσωπη Α.Ε. Ακινήτων και Υπηρεσιών (Όμιλος Ελλάκτωρ) και της Αποθήκες Αιγαίου Α.Ε. (Όμιλος Μελισσανίδη), υπό τον διακριτικό τίτλο «Διαγωνιζόμενη Κοινοπραξία Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Ακτής Βουλιαγμένης». Αξίζει να σημειωθεί πως η REDS βρίσκεται ήδη πίσω από την ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου, γεγονός που της προσδίδει επιπλέον τεχνογνωσία και επιχειρησιακή δυναμική. Στον κατάλογο των ενδιαφερομένων προστίθεται και η ΦΑΪΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., εταιρεία συμφερόντων των Σάμι και Λούσι Φάις, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό.

Η Ακτή Βουλιαγμένης δεν αποτελεί απλώς έναν ακόμη παραλιακό προορισμό προς αξιοποίηση. Είναι το νέο «πεδίο δόξης λαμπρό» για όσους βλέπουν μακριά, επενδύοντας στη νέα ταυτότητα της παραλιακής Αθήνας.