Χάνονται 3.348 ώρες κάθε βδομάδα σε σχολεία λόγω κενών

Χάνονται 3.348 ώρες κάθε βδομάδα σε σχολεία λόγω κενών

Χάνονται 3.348 ώρες κάθε βδομάδα σε σχολεία λόγω κενών

Τι αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφορικά με τα κενά στα σχολεία του Πειραιά που υπάρχουν ενώ έχουμε ήδη μέσα Νοέμβρη – Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Φτάσαμε Νοέμβρη και τούτη την ώρα, τα κενά στον Πειραιά (Β/θμια Εκπαίδευση) είναι ακόμα εκατοντάδες (βλέπε και εδώ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ (sch.gr))!

Συγκεκριμένα, χάνονται: 2313 ώρες στην Α’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Πειραιάς, όλοι οι γύρω Δήμοι και Σαλαμίνα), 267 ώρες στη Β’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Αργοσαρωνικός), 18 ώρες στη Γ’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Κύθηρα), 363 στα Τμήματα Ένταξης και 387 ώρες στα Ειδικά Σχολεία!

Σύνολο: 3.348 χαμένες ώρες κάθε βδομάδα!

Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά απερίγραπτη! Ακόμα και τώρα, υπάρχουν τμήματα που σχολάνε 5ωρο κάποιες ημέρες της βδομάδας, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.
Σαν να μην έφτανε αυτό, το ΥΠΑΙΘΑ, αντί να καλύψει τα κενά έστειλε στις 2/11 στις ΔΙΔΕ οδηγία σύμφωνα με την οποία οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να προβούν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, με σκοπό να καλυφτεί η ύλη στα μαθήματα που εξετάζονται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των τριών τάξεων του Λυκείου.

Δηλαδή, το ΥΠΑΙΘΑ ζητά ουσιαστικά:
Να σταματήσει η διδασκαλία ενός μαθήματος για να καλυφθεί ένα άλλο, ή
Να μειώσουμε τις ώρες διδασκαλίας ανά μάθημα καταργώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα (π.χ. από 4 ώρες τη βδομάδα, να διδάσκονται οι 2, ώστε τις άλλες 2 ο καθηγητής να μπαίνει και σε άλλο τμήμα, που μέχρι σήμερα δεν κάνει μάθημα), ή
Να καλυφθούν τα κενά με υπερωρίες εντατικοποιώντας την εργασία των συναδέλφων/συναδελφισσών και οδηγώντας ουσιαστικά σε απολύσεις αναπληρωτών, ή

Όλα τα παραπάνω μαζί!
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών. Χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεν υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας! Η “λύση” δεν είναι να μετατρέπουμε τους εκπαιδευτικούς σε “λάστιχο”, ούτε να κόβουμε ώρες από το ένα τμήμα για να κάνουμε σε ένα άλλο, δημιουργώντας νέες ανισότητες!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα ενημερώσει τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, ώστε από κοινού, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την άμεση κάλυψη όλων των κενών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *