Ακόμα 2 κρουαζιερόπλοια αγόρασε ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ακόμα 2 κρουαζιερόπλοια αγόρασε ο Μάριος Ηλιόπουλος
Ακόμα 2 κρουαζιερόπλοια αγόρασε ο Μάριος Ηλιόπουλος

Έξι κρουαζιερόπλοια μέσα σε τέσσερις μήνες έχει αγοράσει ο Μάριος Ηλιόπουλος γνωστός στο ευρύτερο κοινό από τη δραστηριότητά του στην ελληνική ακτοπλοΐα με τη Seajets.

Το κόστος της επένδυσης σύμφωνα με διεθνή ναυλομεσιτικά γραφεία εκτιμάται στα 65-70 εκατομμύρια δολάρια.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Τα δύο τελευταία τα αγόρασε σε πλειστηριασμό, ενώ τα τέσσερα προηγούμενα από την Carnival και εταιρείες συνεργαζόμενες με αυτή.

Πρόκειται για τα χωρητικότητας 6. 052 gross tonnage «Magellan» ναυπηγημένο το 1985, και το 63.786 gt «Columbus» ναυπηγημένο το 1989. Τα πλοία ανήκαν στην βρετανικών συμφερόντων με έδρα στην Ελλάδα Cruise & Maritime Voyages η οποία κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο.

Το ξεκίνημα των αγορών έγινε τον περασμένο Ιούνιο όταν αποκτήθηκε το χωρητικότητας 77.500gt Oceana ναυπηγήσεως 2000 από την P&O Cruises η οποία είναι θυγατρική ενός εκ των κολοσσών της παγκόσμιας βιομηχανίας της Carnival. Το Oceana έχει μεταφορική ικανότητα 2.200. Ακολούθησαν τα Veendam ναυπηγήσεως 1996, χωρητικότητας 57.100 gt  και Maasdam ναυπηγήσεως 1993, χωρητικότητας 55.600gt της Holland America Line τα οποία αγοράστηκαν τον Αύγουστο.Το Veendam να μετονομάστηκε σε Aegean Majesty και το Maasdam σε Aegean Myth. Είναι αδελφά πλοία του νεοπακτηθέντος Pacific Aria και έχουν μεταφορική ικανότητα 1.258 επιβατών.

Το τέταρτο κρουαζιερόπλοιο το απέκτησε στις αρχές Οκτωβρίου από την Carnival Corp. & plc. Πρόκειται για το Pacific Aria που βρίσκεται σε αγκυροβόλιο της Λεμεσού. Eίναι χωρητικότητας 55.900 gross tonnage, και ναυπηγήθηκε το 1994 με την ονομασία Ryndam της Holland America για λογαριασμό της P&O Cruises Australia.Εχει μεταφορική ικανότητα 1.258 επιβατών.

Οι αγορές γίνονται μέσω της ναυτιλιακής εταιρείας Masters Shipping με έδρα τον Πειραιά. Η τεχνική διαχείριση πλοίων ανατέθηκε στην Optimum Shipmanagement, μια εταιρεία με στενούς δεσμούς με τη Celestyal Cruises και έδρα τον Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *