Δένδιας:Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:10 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει τα στελέχη της αντιπολίτευσης για τις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας στα Εθνικά.

Λίγο πριν αναχωρήσει ο Νίκος Δένδιας για το Αλγέρι θα συνεδριάσει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Τα θέματα θα είναι οι εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη αλλά και η ενταξιακή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων. Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αναμένεται να επανεκκινήσουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Η αρχή θα γίνει σε στρατιωτικό επίπεδο με τις κοινές επιτροπές στρατιωτικών συνεπικουρούμενες από διπλωμάτες να κάνουν μια αποτίμηση των προηγούμενων συναντήσεων και να επιδιώκουν τη συνέχιση της διαδικασίας.

Μετά το Βερολίνο σειρά έχει το Μόναχο

Την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στο Μόναχο, όπου και πιθανολογείται ότι μπορεί να έχει σειρά συναντήσεις με κάποιους από τους ομολόγους του. Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στις 16 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια. Αυτό δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ, διευκρινίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν πρόκειται για εκδήλωση της Διάσκεψης του Μονάχου. Όπως δήλωσε ο κ. Μπρόιλ, η συνάντηση αποτελεί την έναρξη της διεθνούς διαδικασίας παρακολούθησης (Follow up) της εφαρμογής των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη Διάσκεψη, αφού δεν βρίσκονταν μέσα στις χώρες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην πρώτη διάσκεψη στα τέλη Ιανουαρίου.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours