Μυστικό τραπέζι Μητσοτάκη – Σαμαρά | Έρχεται η σειρά του Καραμανλή ;

Μυστικό τραπέζι Μητσοτάκη – Σαμαρά | Έρχεται η σειρά του Καραμανλή ;

Οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Θεωρείο της Καθημερινής , προσφάτως υπήρξε και μυστικό δείπνο μεταξύ του νυν και του πρώην πρωθυπουργού, που δεν έγινε γνωστό.

Ετσι εξηγείται και το γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς σε όλες του τις επαφές όταν αναφέρεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλάει υποστηρικτικά, καθώς παρά τα λάθη που επισημαίνει –τα οποία τα είπε και δημόσια στην ομιλία του στο ίδρυμα– πάντα καταλήγει πως δεν πρέπει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη.  

Επαφή με Καραμανλή 

Το ερώτημα, μετά την πληροφορία του δείπνου, είναι κατά πόσο αντίστοιχη επαφή θα υπάρξει και μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή. Οι σχέσεις των δύο, ως γνωστόν, είναι στον πάγο μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στα Ανώγεια, κάτι που αποτυπώθηκε και στο… πολικής θερμοκρασίας τετ α τετ που είχαν οι δυο τους στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Με δεδομένο πάντως πως η κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει την αυτοδυναμία αναζητά επειγόντως ενίσχυση στη Βόρεια Ελλάδα όπου παραδοσιακά ο καραμανλισμός είναι πολύ ισχυρός, το Μαξίμου θα ήθελε να δει και πάλι υποψήφιο τον πρώην πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη. Εξ ου και δεν αποκλείεται το τετ α τετ μεταξύ Μητσοτάκη και Καραμανλή να λάβει χώρα το επόμενο διάστημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που δεν ανοίγει τα χαρτιά του ούτε στους στενούς του συνεργάτες, φέρεται να έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις και μετά από μια μεγάλη θητεία στην ηγεσία της ΝΔ (είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της και ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της παράταξης και για δυο θητείες επικεφαλής της κυβέρνησης), δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τη νέα Βουλή!

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες εκείνο που απομένει είναι ο Κώστας Καραμανλής να επιλέξει το χρόνο δημοσιοποίησης της απόφασής του, η οποία προφανώς θα εξαρτηθεί και από τις ενδείξεις που θα υπάρξουν για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Φαίνεται πως ενώ μέχρι πρόσφατα η Πειραιώς δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται για την επανεκλογή του πρώην Πρωθυπουργού, τώρα με τις δημοσκοπήσεις στη Μακεδονία να δείχνουν πρόβλημα, στρέφονται στο πώς θα τον πείσουν να είναι ξανά υποψήφιος.

2710003 960x600 1

Γραμμή με το ΠΑΣΟΚ  

Αν για την πρωτιά στις εκλογές η Πειραιώς προκρίνει το ρόλο των Σαμαρά – Καραμανλή, η επόμενη μέρα χρειάζεται ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση, κατά πως φαίνεται.

Το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει θετικά μία επαναπροσέγγιση με τη Χαρ. Τρικούπη. Κάποιοι δίαυλοι μέσω τρίτων προσώπων έχουν ήδη υπάρξει και μεταφέρουν μηνύματα εκατέρωθεν.

Πολλοί λένε πως ο Ανδρουλάκης μπορεί να κάνει μία κίνηση στον Μητσοτάκη μετά τις πρώτες εκλογές και να δεχτεί να συζητήσει μία συγκυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση το blame game ενδεχόμενης αποτυχίας θα πάρει άγρια ομορφιά.  

karamanlhs1 850x560 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *