Υπόθεση Μπογδάνου | Εισαγγελική παρέμβαση για τα ονόματα των νηπίων μαθητών

Μπογδάνο

Ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα της δημοσιοποίησης των ονομάτων παιδιών που είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας, την οποία αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η υπόθεση θα τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος για την δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή να στρέψει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο εισαγγελέας αρχικά θα απευθυνθεί στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα δώσει εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής. Ακολούθως, ο εισαγγελικός λειτουργός θα διακριβώσει, αν και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται ή συνδέονται με την διαχείριση του επίμαχου αρχείου προσωπικών δεδομένων που διέρρευσε.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα που άνηκε στον κ. Μπογδάνο, υπό τον τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και με κείμενο που αναφερόταν στο «οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα», που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη-κάλυψη το αρχείο, στο οποίο τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών είναι η πλειονότητα της τάξης.

61431a9f3b0000e9fcee9cb6

Το επίμαχο δημοσίευμα αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα «κατέβασε» τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο. Αντίστοιχα και ο βουλευτής, σε νεότερη ανάρτησή του αναφέρθηκε σε λάθος που διορθώθηκε και για το οποίο απολογήθηκε. 

Το βαρύ κλίμα για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο- ακόμα και εντός της ΝΔ- είχε διαφανεί από την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάνη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Real FM), που χαρακτήρισε ως ένα «βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα» την κίνηση του βουλευτή να δημοσιοποιήσει ονόματα παιδιών μεταναστών που θα πάνε στο σχολείο,

bogdanos

Λίγη ώρα μετά, ο Γιάννης Οικονόμου με τη φράση: «ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά», ουσιαστικά έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Και παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα προς όσους εντός της ΝΔ ή της κυβέρνησης ενδεχομένως εκφράζουν τις ίδιες απόψεις με τον βουλευτή. «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι τα ανθρωπινά δικαίωμα όσων βρίσκονται ελληνική επικράτεια. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν αυτήν την αρχή», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Όλη η ένταση προκλήθηκε όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa.gr –που ανήκει στη σύζυγο του- το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας. Αυτή η αναπαραγωγή από την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από κόμματα της Αντιπολίτευσης που ζητούσαν τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος που δεν συνάδει με τις αρχές της ΝΔ», εξηγώντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά των παιδιών. «Κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα, οφείλει να έχει την εκπαίδευση που πρέπει να έχει», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

2 thoughts on “Υπόθεση Μπογδάνου | Εισαγγελική παρέμβαση για τα ονόματα των νηπίων μαθητών

  1. Παράθεμα: Η απρόσμενη σύνδεση ΜΚΟ με τη Νέα Δημοκρατία | De-Facto
  2. Παράθεμα: Μπογδάνος - Διαγραφή | Τα σενάρια για δεξιό κόμμα | Παίρνει το κέντρο ο Δένδιας | De-Facto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.