Ερυθρά Θάλασσα | Επίθεση των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Ερυθρά Θάλασσα | Επίθεση των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Επίθεση των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους και drone δέχθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η U.S. Central Command.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Συγκεκριμένα, η U.S. Central Command με μια ανάρτηση στο Twitter έκανε γνωστό πως το ελληνόκτητο πλοίο, με σημαία Μάλτας και το όνομα Cyclades δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η επίθεση έγινε στις 29 Απριλίου, ενώ «οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και το πλοίο συνέχισε κανονικά την πορεία του».

Νωρίτερα την ίδια μέρα η αμερικανική διοίκηση έκανε γνωστό πως η USCENTCOM ενεπλάκησαν και κατέστρεψαν ένα drone των Χούθι που κατευθυνόταν προς τα αμερικανικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού USS Philippine Sea και USS Laboon στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Κρίθηκε ότι το drone αποτελούσε άμεση απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή. Οι ενέργειες αυτές γίνονται για να προστατευθεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να γίνουν τα διεθνή ύδατα ασφαλέστερα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ (πρώην Twitter) εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης αναφέρθηκε στην «επιχείρηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *