Χαμός με το βίντεο Μουτζούρη.Προσπάθεια εκτόνωσης στα νησιά

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 09:08 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Μουτζούρη

Εκτόνωση αναζητά η κυβέρνηση στην κοινωνική αγανάκτηση των νησιωτών μας. Η δε απόφαση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο με χρήση βίας από τα ΜΑΤ, ξεσήκωσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις όχι μόνο στα νησιά, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης προκάλεσε αίσθηση το βίντεο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρη που επιτίθεται χυδαία στον Πρωθυπουργό. Ο κόσμος είναι διχασμένος πάντως για το βίντεο καθώς θεωρούν πως η αγανάκτηση του Περιφερειάρχη αντανακλά την οργή τους.

Δείτε με υπότιτλους το βίντεο του κου Μουτζούρη

Το βίντεο με την επίθεση Μουτζούρη σε Μητσοτάκη (υπότιτλοι)

Gepostet von De-Facto am Donnerstag, 27. Februar 2020

Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει ο Πρωθυπoυργός πήρε την απόφαση για μερική απόσυρση των ΜΑΤ από τα νησιά, την επανέναρξη διαλόγου με σκοπό την  εκτόνωση της κατάστασης, χωρίς όμως να κάνει πίσω από την κατασκευή των κλειστών δομών.

Η απόφαση για την πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, ελήφθη σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Ωστόσο ο κος Μουτζούρης δεν εκλήθη (μέχρι τώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές). Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι ο κ. Μουτζούρης είναι μια κατηγορία από μόνος του και τόνισε «καμία συζήτηση μαζί του. Η όποια συζήτηση θα ήταν υποκριτική, δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη».

Είπε ακόμα ότι ο κ. Μουτζούρης «έχει τεράστιες ευθύνες» για την κατάσταση στα νησιά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξάντλησε μαζί του κάθε δυνατότητα διαλόγου.

Ερωτηθείς, αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε «αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του».

Θυμίζουμε πως ο κος Μουτζούρης είχε κατέβει ως ανεξάρτητος στις εκλογές και καθώς εξελέγη με ψήφο δεν μπορεί να του επιβληθεί απομάκρυνση. Δεν είναι κυβερνητικός στέλεχος.

Η απόσυρση των ΜΑΤ και η πρωτοβουλία νέου διαλόγου από τον Πρωθυπουργό είναι κινήσεις που αντιμετωπίζονται θετικά από την αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι στις επίσημες αντιδράσεις κυριαρχεί η κριτική για έλλειψη σχεδίου, τεράστιες ευθύνες για το χάος που έχει δημιουργηθεί στο βορειοανατολικό Αιγαίο κλπ.

Είναι ενδεικτικό ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση γι’ αυταρχισμό, ωστόσο στέλνει μήνυμα ότι θα βάλει «πλάτη» στη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την διαχείριση του προβλήματος: «Αν όμως επιμείνει στις αδιέξοδες και αυταρχικές επιλογές, δεν μπορούμε παρά να είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση, και δίπλα στους συμπολίτες μας στα νησιά που δικαίως αγωνιούν και αντιστέκονται» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *