Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους περιορισμούς στη Ρωσία και την Κίνα

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους περιορισμούς στη Ρωσία και την Κίνα

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Κίνας την Παρασκευή (9/12) για τις φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποστήριξη του Πεκίνου σε φερόμενη παράνομη αλιεία στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφερε την Πέμπτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.

Είπαν ότι οι περιορισμοί θα παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ ανώτερων κυβερνητικών, στρατιωτικών και επιχειρηματικών αξιωματούχων που κατηγορούνται για φερόμενη διαφθορά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Επίσης, θα τους απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ και θα τους απαγορευτούν οι επιχειρηματικές συναλλαγές μαζί τους.

Επιπλέον, οι νέοι περιορισμοί θα μπορούσαν να καταστήσουν πιο δύσκολο για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επιχειρηματίες που υπόκεινται σε κυρώσεις να ταξιδεύουν και να χρηματοδοτούν διεθνώς, σημειώνει η εφημερίδα.

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να επιβάλει κυρώσεις κατά πολλών ρωσικών αμυντικών επιχειρήσεων και της ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προτίθεται να επιβάλει περιορισμούς σε περίπου 170 μεγάλες κινεζικές οντότητες που φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομη αλιεία στον Ειρηνικό Ωκεανό.

dc1d80c21dae55a7f08f4cf73daaf63a XL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *