20 χρόνια V+O (Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου) | 20 χρόνια εξωστρέφειας, ανάπτυξης και εξέλιξης

H V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου ασχολείται και μάλιστα ενεργά με την εταιρεία «Κεράνης» που ενδιαφέρεται (μεταξύ των άλλων) για το κτήριο που θα μετακομίσουν τα δικαστήρια του Πειραιά. Ασχολείται δε με κάτι Ισραηλινούς, οι οποίοι εκπροσωπούνται εν Ελλάδι, από έναν Μηλιώνη.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Θυμίζουμε τι γράφαμε τον Αύγουστο του 2021.

ο Βασίλης Μηλιώνης

Τους μετόχους της κυπριακής Clavenia Limited η οποία είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας «Λάρισα Θερμοηλεκτρική ΜΑΕ» που έλαβε προ ημερών άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για σταθμό συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο, ισχύος 870 MW, αναζητούν στην αγορά.

Στη συγκεκριμένη επένδυση φέρεται να εμπλέκεται ο επιχειρηματίας Βασίλης Μηλιώνης, γνωστός από το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, υπόθεση για την οποία αθωώθηκε δικαστικά σε δεύτερο βαθμό. Φέρονται να συμμετέχουν επίσης ισραηλινά κεφάλαια υπό την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ G.P. Global Power Ltd. Η τελευταία ελέγχονταν από τις οικογένειες των επιχειρηματιών Nissan Caspi (που πλέον έχει εγκατασταθεί στην Γερμανία) και Ehud Ben-Shach.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου, η G. P. Global Power Ltd άλλαξε χέρια καθώς o επιχειρηματίας Moti Ben-Moshe απέκτησε τις μετοχές της οικογένειας Caspi και άλλων μετόχων. Έτσι είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της G. P. Global Power με 46,5%, αλλά και του μεγάλου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Be’er Tuvia, ισχύος 451 MW, στο Ισραήλ.

Ο νέος μεγαλομέτοχος της G. P. Global Power Ltd., ο Moti Ben-Moshe, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας συμμετοχών Extra Holding που διαθέτει πολυετή παρουσία στην αγορά ενέργειας, ακινήτων, τηλεπικοινωνιών, κ.α. Είναι, επίσης, ο ιδιοκτήτης της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ Alon Blue Square που επενδύει σε ακίνητα, ενέργεια, κ.α.

Μηλιώνης |  Το μυστήριο με τους Ισραηλινούς, τον Μηλιώνη και τη μονάδα στη Λάρισα
Μηλιώνης | Το μυστήριο με τους Ισραηλινούς, τον Μηλιώνη και τη μονάδα στη Λάρισα

Επιπλέον διαθέτει σημαντική παρουσία και στη λιανική μέσω αλυσίδας καταστημάτων. Η προσπάθεια να μπει στην αγορά ενέργειας της Βρετανίας μέσω της Extra Energy το 2014 δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς η εταιρεία κατέρρευσε στα τέλη του 2018.

Δεν είναι γνωστές οι προθέσεις του νέου μεγαλομετόχου της G. P. Global Power σε σχέση με τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Θεσσαλία που πρόκειται να κατασκευαστεί στην ΒΙΠΑ Λάρισας. Ο κ. Μηλιώνης κατείχε τη θέση του προέδρου κατά την ίδρυση της «Λάρισα Θερμοηλεκτρική ΜΑΕ», αλλά από τα μέσα Μαΐου δεν συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς αντικαταστάθηκε από τον κ. Eli Rotem Ben Horin ο οποίος εμφανίζεται και στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών που επενδύουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα. Ωστόσο οι πληροφορίες φέρνουν τον Βασίλη Μηλιώνη να έχει ενεργότατο ρόλο στην προώθηση της επένδυσης.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας και οι Iσραηλινοί επενδυτές έλαβαν άδεια για τη νέα μονάδα στη Λάρισα την ίδια στιγμή που προωθούνται αντίστοιχες σημαντικές επενδύσεις για μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο. Ο όμιλος Μυτιληναίου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο με την κατασκευή της νέας μονάδας στον Άγιο Νικόλαο που θα λειτουργήσει πλήρως στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία των ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Motor Oil για νέα μονάδα στην Κομοτηνή με στόχο να λειτουργήσει το 2024.

Η V+O

Το σημαντικό ορόσημο των 20 χρόνων συμπληρώνει φέτος η V+O, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ελληνικός Όμιλος επικοινωνίας. Με αυτή την αφορμή, το Capital.gr μίλησε με την Τέτη Κανελλοπούλου, CEO της V+O Greece, για την εξέλιξη της εταιρείας, την προσωπική της διαδρομή σε αυτή, αλλά και κυρίως για την αξία που προσφέρει και τον ρόλο που επιτελεί η (στρατηγική) επικοινωνία στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

η Τέτη Κανελλοπούλου

H Τέτη Κανελλοπούλου, γνώρισε την εταιρεία από τα πρώτα της βήματα. Η αρχή έγινε από ένα μικρό γραφείο στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι. Το κάλεσμα των δύο ιδρυτών της εταιρείας Γιάννη Ολύμπιου και Θωμά Βαρβιτσιώτη να συμπλεύσει μαζί τους στα πρώτα βήματα της εταιρείας, τη βρήκε ήδη στον χώρο της επικοινωνίας, όπου η σκέψη για το επόμενο βήμα δεν άργησε να ωριμάσει και να γίνει απόφαση για τη νέα της επαγγελματική στέγη. Η V+O εξελίχθηκε με ταχείς ρυθμούς, δεδομένου ότι και οι τρεις ειδικεύονταν σε τομείς όπως η εταιρική επικοινωνία, το crisis management, η χάραξη στρατηγικής σε μία εποχή που διαφαινόταν έντονα η ανάγκη για τέτοιου είδους υπηρεσίες. 

Η πρόταση της V+O επεδίωκε να δημιουργήσει νέα δεδομένα, ερχόμενη να καλύψει αυτό που ζητούσε η εταιρική επικοινωνία, την κατάλληλη στιγμή. “Αυτό που έλειπε τότε από την αγορά ήταν η ουσιαστική επικοινωνία, προσεγγίζοντας την πραγματική ανάγκη της κάθε επιχείρησης με πιο στρατηγική τοποθέτηση”, λέει η Τέτη Κανελλοπούλου σε συνέντευξή της στο Capital.gr. Από τους πρώτους πελάτες της εταιρείας ήταν η Τέλεσις Χρηματιστηριακή, η οποία μετέπειτα εξαγοράστηκε από τη Eurobank, η Παπουτσάνης, η Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas κ.α., με τους περισσότερους να παραμένουν συνοδοιπόροι της V+O όλα τα χρόνια. 

H Τέτη Κανελλοπούλου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ΑΣΟΟΕ με αντικείμενο την Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη συνέχεια βρέθηκε στην Αμερική και στο Emerson College, σπουδάζοντας corporate communication. Σε αντίθεση με τα μονοπάτια σταδιοδρομίας που ακολουθούσαν τότε οι νέοι απόφοιτοι, εκείνη γοητεύτηκε από την επικοινωνία, κάνοντάς την επάγγελμα. Αυτό που παραδέχεται ακόμα και σήμερα 20 και πλέον χρόνια μετά, είναι ότι η δουλειά της παρουσιάζει αναρίθμητες προκλήσεις με πολλές διαφορετικές ανάγκες και δηλώνει ότι δεν θα άλλαζε ποτέ την ποικιλομορφία που προσφέρει μία εταιρεία επικοινωνίας.

V+O

20 χρόνια V+O

20 χρόνια ανάπτυξης, συμπληρώνει η V+O, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ελληνικός Όμιλος επικοινωνίας, με δραστηριότητα σε 7 χώρες, μια δυναμική ομάδα 167 στελεχών και σύμβουλος επικοινωνίας για περισσότερες από 215 ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες που πρωταγωνιστούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ξεκινώντας ως εγχείρημα μίας μικρής ομάδας στελεχών, η V+O πέτυχε να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά ήδη από τα πρώτα χρόνια δραστηριοποίησής της. Σήμερα, με μεθοδικά βήματα, συνέπεια, τόλμη και διορατικότητα, έχει εξελιχθεί σε έναν Όμιλο 13 εταιρειών, με δραστηριότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στις αγορές της Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ρουμανίας, Σερβίας και πρόσφατα της Β. Μακεδονίας. Αποτελεί μάλιστα τον μοναδικό ελληνικό Όμιλο συμβούλων επικοινωνίας, με παρουσία στην Παγκόσμια Κατάταξη των 120 Κορυφαίων PR Agencies (Global Top 120 PR Agency Ranking).

Παράλληλα, καταγράφοντας σταθερά έναν μέσο ρυθμό ετήσιας αύξησης κύκλου εργασιών ύψους 15,3% και ετήσιας αύξησης αριθμού εργαζομένων 16,9% την τελευταία 20ετία, η V+O αποτελεί μία εταιρεία με διαχρονικά εξαιρετικές επιδόσεις ακόμη και σε χρονιές με σημαντικές προκλήσεις. Στοιχεία που την ανέδειξαν ως έναν από τους Greek Business Champions της δεκαετίας στα βραβεία “Χρυσοί Πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας 2010-2020”.

Στην επιτυχημένη αυτή πορεία των δύο δεκαετιών, η εστίαση στην αριστεία, η βαθιά γνώση της αγοράς και του σύγχρονου κοινωνικο-οικονομικού περιβάλλοντος, η πελατοκεντρική κουλτούρα, αλλά και η πεποίθηση ότι η επικοινωνία είναι καταλυτική στο να φέρνει την αλλαγή που θέτει τις βάσεις για έναν καλύτερο κόσμο, συνέτειναν ώστε η V+O να αποτελεί agency of reference για θέματα στρατηγικής επικοινωνίας, διαθέτοντας ένα ισχυρό track record στην υλοποίηση πολύ σημαντικών τοπικών και υπερεθνικών έργων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της V+O, οι εμπνευστές και συνιδρυτές του εγχειρήματος κ.κ. Θωμάς Βαρβιτσιώτης Πρόεδρος και Γιάννης Ολύμπιος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου V+O, δήλωσαν: “Μέσα σε αυτή την εικοσαετή πορεία καταφέραμε πολλά. Πήραμε ρίσκα, πιστέψαμε στις δυνάμεις της ομάδας μας, επενδύσαμε στην ανάπτυξή μας, ακόμα και όταν οι προκλήσεις εντείνονταν. Κάθε μέρα, συνεχίζουμε να λειτουργούμε όπως στο ξεκίνημά μας.

Μία εταιρεία που δεν σταματά να εξελίσσεται και να κοιτά μπροστά από την εποχή της. Μία εταιρεία, που όσα πετυχαίνει και όσα κερδίζει είναι αποτέλεσμα της δουλειάς, της αφοσίωσης και του αληθινού πάθους των ανθρώπων της. Των 167 στελεχών μας που είναι η ψυχή της εταιρείας και αποδεικνύουν καθημερινά, ότι η V+O είναι πολλά περισσότερα από 2 αρχικά.

Και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Μαζί ευχαριστούμε και όλους τους πελάτες και συνεργάτες μας, που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια και μας βοήθησαν να μεγαλώσουμε μαζί τους. Με την ίδια αφοσίωση και πάθος θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε τη στρατηγική μας κατεύθυνση και για τα επόμενα 20 χρόνια, πιστεύοντας σταθερά στη δύναμη της επικοινωνίας”.

Μάθετε περισσότερα για τα 20 χρόνια της V+O στο σχετικό video και στην ειδική θεματική ιστοσελίδα www.20xroniaVandO.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *