Η νίκη στο επεισόδιο με την Τουρκία-Τα πληρώματα των υποβρυχίων μας απέδειξαν άλλη μια φορά ότι είναι ό,τι πιο ικανό διαθέτει αυτή η χώρα

Last updated on 14 Απριλίου, 2021 at 08:30 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

H κατάσταση στο Καστελόριζο για τον επόμενο μήνα θα είναι ήσυχη. Η τουρκική πλευρά δήλωσε πως δεν θα προχωρήσει σε καμία κίνηση. Οι Τούρκοι το παρουσιάζουν ως κίνηση μεγαλοψυχίας, οι Γερμανοί ως επιτυχία της διαμεσολάβησής τους και η Ελλάδα ως έναν νέο … ‘Εβρο’.

Δεν θα εξετάσουμε στο παρόν άρθρο τι από όλα αυτά ισχύει. Αντίθετα θα εξετάσουμε κάποια στοιχεία που αφορούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μας.

  • η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσε να είναι καλύτερα. 10  χρόνια οικονομικής κρίσης είναι πολλά. Αυτό όμως δεν επηρέασε το αξιόμαχο καθώς σε ελάχιστο χρόνο οι ναύσταθμοι της χώρας άδειασαν και το Αιγαίο έγινε ‘γαλανόλευκο’. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι στρατιωτικοί μας. Μάλιστα να τονίσουμε πως η ταχύτητα αυτή επέτρεψε στην κυβέρνηση να έχει ένα χαρτί απέναντι στην Τουρκία.Αυτή η άμεση κινητοποίηση κάθε μονάδας και ο καταιγιστικός εγκλωβισμός καθενός Τουρκικού σκάφους ανέτρεψε κάθε σχεδιασμό των απέναντι. Εμείς θα χάναμε μερικά πλοία. Αυτοί θα έχαναν έναν στόλο.
  • Τα πληρώματα των υποβρυχίων μας απέδειξαν άλλη μια φορά ότι είναι ό,τι πιο επαγγελματικό, καταρτισμένο και ικανό διαθέτει αυτή η χώρα. Ακόμα τους ψάχνουν οι Τούρκοι. Πραγματικά ‘φαντάσματα’.
  • Το ηθικό των ΕΔ καθώς όλοι ήταν σε ετοιμότητα, ενώ ακόμα κι απόστρατοι είχαν ετοιμαστεί αν χρειαζόταν για να λάβουν θέσεις. Ψυχολογικά οι άντρες της χώρας ήταν έτοιμη για παν ενδεχόμενο.
  • Η ηγεσία του ΠΝ έδειξε ότι είναι πραγματικά ό,τι πιο καταρτισμένο, επιχειρησιακό, εμπνευσμένο και ετοιμοπόλεμο είχαμε στην σύγχρονη ιστορία.

Μπορεί να κάνουμε ειδική μνεία στο ΠΝ, καθώς ήταν ναυτική κρίση, ωστόσο όλα τα σώματα και όπλα ήταν έτοιμα. Από τον Έβρο μέχρι τη Μεγίστη η Ελλάδα κατέβασε ρολά στον επίδοξο εισβολέα.

Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας και τα στελέχη μέχρι τον απλό οπλίτη στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *