VERNICOS YACHTS | Ποιος είναι ο Γιώργος Βερνίκος | Η σχέση με την πολιτική

VERNICOS YACHTS | Ποιος είναι ο Γιώργος Βερνίκος
VERNICOS YACHTS | Ποιος είναι ο Γιώργος Βερνίκος

Ποιος είναι ο Γιώργος Βερνίκος;

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Κατάγεται από ναυτιλιακή οικογένεια της Σίφνου, που ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα -κυρίως στα ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά- στα μέσα του 19ου αιώνα από την Κωνσταντινούπολη, την οποία μετέφερε στον Πειραιά τη δεκαετία του 1920. Η μητέρα του, Μαρίνα Κανάκη, έχει καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. . Είναι γιός του Αλέξανδρου Βερνίκου (1916 – 1991) δικηγόρου, εφοπλιστή, βουλευτή και υπουργού. Έχει μια κόρη, τη Μαρίνα, που είναι παντρεμένη από το 2005 με τον Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος είναι αδερφός της γυναίκας τού Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας.

Ο αδερφός του Νίκος έχει παντρευτεί την Βαρβάρα Στράτου, κόρη του βιομηχάνου και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, αείμνηστου, Χριστόφορου Στράτου, στενού συνεργάτη και προσωπικού φίλου του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η Βαρβάρα Βερνίκου-Στράτου είναι γνωστή επιχειρηματίας και διήθυνε την αλυσίδα καταστημάτων, Notos Galleries.

Ο Γιώργος Βερνίκος είναι φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου από το 1974 και είναι ο άνθρωπος που έβαλε στην πολιτική τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν τον ανακάλυψε σε ηλικία 18 χρονών και τον έβαλε στην ΕΦΕΕ.

VERNICOS YACHTS | Ποιος είναι ο Γιώργος Βερνίκος | Η σχέση με την πολιτική

Σπούδασε Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου.

Ο Γιώργος Βερνίκος έχει έντονη επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα. Ασχολείται επαγγελματικά κυρίως με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Είναι μέλος σειράς Οργανώσεων και Επιμελητηρίων.

  • Είναι Πρόεδρος της VERNICOS YACHTS, εταιρείας που ιδρύθηκε το 1975 και είναι πρωτοπόρα στον τομέα του θαλάσσιου ελληνικού τουρισμού.
  • Είναι Πρόεδρος της εταιρείας VERINA, που ειδικεύεται σε μικρά ξενοδοχεία στη Σίφνο.
  • Είναι Γενικός Γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(ΣΕΤΕ).
  • Μετέχει στη Διοίκηση του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Eπίτιμος Πρόεδρος).
  • Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Γραφείου της GREENPEACE.
  • Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Οκτώβριος 2015- Φεβρουάριος 2021). Από τον Οκτώβριο 2020 συμμετέχει ως εκπρόσωπος του τουρισμού στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
  • Έχει διατελέσει Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (21 Ιουνίου 2012 – 30 Ιουλίου 2012).
VERNICOS YACHTS | Ποιος είναι ο Γιώργος Βερνίκος | Η σχέση με την πολιτική

Ποια είναι η Vernicos Yachts

Η Vernicos Yachts ιδρύθηκε το 1975 στην Αθήνα, συνεχίζοντας μια οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα. Οι δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν την πώληση καινούργιων και μεταχειρισμένων σκαφών, την ενοικίαση σκαφών με πλήρωμα και την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τα σκάφη.

Η Vernicos Yachts συνεργάζεται με διεθνώς καταξιωμένα ναυπηγεία που προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία ιστιοπλοϊκών, μηχανοκίνητων σκαφών και καταμαράν για ιδιωτική ή επαγγελματική χρήση. Σήμερα, η εταιρεία μας είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για τα ναυπηγεία Beneteau, CNB και Lagoon, αλλά και για το καινοτόμο project Monte CarloYachts που υποστηρίζεται από τη Beneteau. Οι πεπειραμένοι επαγγελματίες της ομάδας Vernicos Yachts θα σας παράσχουν την απαιτούμενη καθοδήγηση πριν από την αγορά, καθώς και αποτελεσματική υποστήριξη μετά την πώληση.

Έχοντας βαθιά γνώση της ελληνικής αλλά και της διεθνούς αγοράς μεταχειρισμένων σκαφών, η ομάδα της Vernicos Yachts μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην αγορά ενός μεταχειρισμένου ιστιοπλοϊκού, μηχανοκίνητου σκάφους ή καταμαράν. Οι ειδικοί μας θα σας καθοδηγήσουν αποτελεσματικά στη διαδικασία αξιολόγησης των σκαφών που σας ενδιαφέρουν και θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή επένδυση.

Η Vernicos Yachts παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών αναψυχής υψηλής ποιότητας σε όλη την ανατολική Μεσόγειο για περισσότερα από 40 χρόνια. Με έναν στόλο εταιρικών ή ιδιωτικών ιστιοπλοϊκών, μηχανοκίνητων σκαφών και καταμαράν, ένα εκτενές δίκτυο βάσεων σε Ελλάδα, Τουρκία και Κροατία, και μια ομάδα επαγγελματιών στη διάθεσή σας, είναι βέβαιο ότι θα απολαύσετε τις διακοπές σας.

Το 1997, η Vernicos Yachts έγινε η πρώτη εταιρεία εμπορίας σκαφών στον κόσμο που απέκτησε το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας ISO 9001 για τις πωλήσεις σκαφών.

ο Γιώργος Βερνίκος με την κόρη του Μαρίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *