Προσλήψεις αναπληρωτών 2023 | B’ φάση | Πότε θα «τρέξει» το σύστημα

Προσλήψεις αναπληρωτών 2023 | B' φάση | Πότε θα «τρέξει» το σύστημα

Όπως όλα δείχνουν, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 θα «τρέξει» τελικά ο αλγόριθμος για προσλήψεις αναπληρωτών στα πλαίσια της Β΄ φάσης προσλήψεων.

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των προσληφθέντων αναπληρωτών η διαδικασία που ακολουθεί περιλαμβάνει τη δημοσίευση των Αποφάσεων πρόσληψης και τη δήλωση σχολείων από πλευράς αναπληρωτών, κάτι το οποίο απαιτεί 3 ημέρες τουλάχιστον και ακολούθως την ανάληψη υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βούγια, σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το γεγονός πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 6 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου λόγω των Αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023, με συνέπεια να οδηγούμαστε σε ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών μετά τις εκλογές. Δυνατότητα απενεργοποίησης-τροποποίησης αίτησης αναπληρωτή Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της υπ’ αριθμ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (Β΄ 3344) Υ.Α. η αίτηση αναπληρωτή και ωρομισθίου (ανά ειδικότητα και δομή εκπαίδευσης) υποβάλλεται άπαξ, ο δε υποψήφιος αναπληρωτής διατηρεί τις εξής δυνατότητες:

α. Απενεργοποίησης της/των αίτησης/αιτήσεών του, κατά περίπτωση, στο ΟΠΣΥΔ, καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Στην περίπτωση αυτή δεν έχει δικαίωμα εκ νέου ενεργοποίησης της/των αίτησης/αιτήσεων που απενεργοποίησε.

β. Τροποποίησης της αίτησης-δήλωσης που έχει υποβάλει, αποκλειστικά ως προς την αφαίρεση περιοχών ή/και λοιπών επιλογών προτίμησης από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και την 30η Απριλίου. Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που θα “τρέξει” ο αλγόριθμος για προσλήψεις αναπληρωτών στα πλαίσια της Β΄ φάσης από Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 οι υποψήφιοι αναπληρωτές θα έχουν δυνατότητα τροποποίησης της αίτησής τους.

Πόσες προσλήψεις θα έχουμε στη Β Φάση

Για πρόσληψη 7.300 αναπληρωτών για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και 1.500 αναπληρωτών για τις ανάγκες τις Γενικής Αγωγής, στα πλαίσια της Β’ Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών μιλά ο Αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκος Φασφαλής, ο οποίος επιπροσθέτως αναφέρει στο Ενημερωτικό του Σημείωμα πως ολοκληρώθηκε από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) η Β’ φάση Αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ποιον αριθμό προσλήψεων έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Εδώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Παύλος Μαρινάκης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, μιλούσε για εξασφάλιση πάνω από 7.300 πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΒΠ και Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25, για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης στα πλαίσια της Β φάσης προσλήψεων στις αρχές Οκτωβρίου, και 2.700 στη Γ φάση προσλήψεων στις αρχές Νοεμβρίου.

Πόσες προσλήψεις είχαμε στην Α Φάση για το 2023-24

Στα πλαίσια της Α Φάσης για το 2023-24 είχαμε 28.353 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΕΠ για το 2023-24, με τα κενά να ανέρχονται σε 47.000 , έναν αριθμό τον οποίο δεν αποδέχεται ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ κος Ι. Κατσαρός.

Πόσες προσλήψεις είχαμε πέρσι το 2022-23 στη Β’ Φάση

Πέρσι, το σχολικό έτος 2022-23 στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, είχαμε 7.092 προσλήψεις αναπληρωτών στη Β Φάση, 6.074 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στα Μουσικά Σχολεία και 1.018 μελών ΕΕΠ–ΕΒΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *