Τζαμί έκαναν την Αγιά Σοφιά της Αδριανούπολης

tzami ekanan tin agia sofia tis adrianoupolis

Μετά την Αγιά Σοφιά της Πόλης και σειρά άλλων εκκλησιών, η Άγκυρα, εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων, μετέτρεψε και την «Αγιά Σοφιά του Αίνου» σε τζαμί

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Θύελλα διαμαρτυριών έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα social media από ακτιβιστές, ιδιαίτερα Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και εντός της γείτονος, για τη μετατροπή της εκκλησίας της «Αγιάς Σοφιάς του Αίνου», στην ανατολική Θράκη, σε τζαμί.

Πρόκειται για μια εκκλησία μοναδικού αρχιτεκτονικού κάλλους που κτίστηκε τον 12ο αιώνα. Κατά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μετετράπη σε τζαμί.

Τζαμί έκαναν την Αγιά Σοφιά της Αδριανούπολης 423841 photo

Τα τελευταία χρόνια, μετά τη μετατροπή των εκκλησιών της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα και τη Νίκαια, από μουσεία σε τζαμιά, η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει και στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς της Αδριανούπολης σε τζαμί.

Οι εργασίες αναπαλαίωσης είχαν ξεκινήσει στο τέλος της δεκαετίας του 2000. Να σημειωθεί πως στην περιοχή της Αδριανούπολης δεν υπάρχουν Ορθόδοξες εκκλησίες, παρά μόνο δύο βουλγαρικές, οι οποίες έχουν αναστηλωθεί.

Τζαμί έκαναν την Αγιά Σοφιά της Αδριανούπολης 423842 photo

Προ διημέρου, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, έκανε τα εγκαίνια του «τζαμιού».

(φωτoγραφίες της τουρκικής Διεύθυνσης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *