Ο Donald Trump θα κέρδιζε Biden και Harris σε μια υποτιθέμενη εκλογική αναμέτρηση για το 2024 | Δημοσκόπηση

the hill

O Donald Trump θα κέρδιζε τόσο τον Joe Biden όσο και την Kamala Harris σε μια υποτιθέμενη εκλογική αναμέτρηση για το 2024, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Νοέμβριο, θα κέρδιζε συγκεκριμένα το 46% των ψήφων, ενώ ο Biden το 41%, έδειξε η έρευνα. Ο Trump θα είχε ακόμη καλύτερη απόδοση απέναντι στην Harris, κερδίζοντας το 49% της υποστήριξης σε σύγκριση με το 39% της νυν αντιπροέδρου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για το The Hill στις 15-16 Φεβρουαρίου από μια ομάδα του Harvard CAPS-Harris Poll. Οι δημοσκόποι μίλησαν με 1.838 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Ο 76χρονος Trump θα κέρδιζε επίσης και τους άλλους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα μόνο η Nikki Haley έχει ανακοινώσει επισήμως την πρόθεσή της να τον αμφισβητήσει.

ezgif.com gif maker1 2
ezgif.com gif maker2

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Trump κερδίζει το 37% της υποστήριξης, με το 19% να υποστηρίζει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis -ο οποίος δεν έχει ακόμη μπει στην κούρσα, αλλά αναμένεται να το κάνει την άνοιξη. Η Haley κερδίζει συγκεκριμένα 7%, καθιστώντας την τρίτη στη λίστα -παρουσιάζοντας άνοδο χάρη σε μια εκστρατεία που ξεκίνησε σχετικά επιτυχημένα. Η πρώην πρέσβερα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επιτέθηκε ήδη στον Trump κατά τη διάρκεια μίας ομιλία της την Τετάρτη, αν και δεν ανέφερε το όνομά του ούτε μία φορά.

Ο Trump έσπευσε να δώσει μια σαρκαστική απάντηση, κοροϊδεύοντάς την στην πλατφόρμα του Truth Social και υπενθυμίζοντάς της ότι υποσχέθηκε να μην είναι υποψήφια εναντίον του το 2021 επειδή είναι «ο καλύτερος Πρόεδρος στη ζωή της».

Την Πέμπτη, η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει επίσημα την επόμενη εβδομάδα, στην ετήσια συνάντησή της, ένα σχέδιο για να αποκλείσει τους Ρεπουμπλικανούς προεδρικούς υποψηφίους από το στάδιο της συζήτησης αυτό το καλοκαίρι, εάν δεν υπογράψουν τη δέσμευση να υποστηρίξουν τον τελικό προεδρικό υποψήφιο. Η πρόταση δημιουργεί μια πιθανή σύγκρουση με τον Trump, ο οποίος έχει εγείρει την πιθανότητα να αποχωρήσει από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και να ξεκινήσει μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα εάν δεν κερδίσει οριστικά την υποψηφιότητα του GOP.

Dolnald trump pensylvania 2

Ενώ οι αξιωματούχοι της Επιτροπής και οι βοηθοί του Trump υποβαθμίζουν αυτή την πιθανότητα, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να καταστρέψει τις φιλοδοξίες του GOP να αναλάβει τον Λευκό Οίκο το 2024 και να εγείρει υπαρξιακά ερωτήματα για το μέλλον του κόμματος.

«Μετά τις προκριματικές εκλογές, είναι επιτακτική ανάγκη για την υγεία και την ανάπτυξη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματός μας, καθώς και της χώρας, να ενωθούμε όλοι μαζί και να ενωθούμε πίσω από τον υποψήφιό μας προκειμένου να νικήσουμε τον Joe Biden και τους Δημοκρατικούς», δήλωσε η πρόεδρος του RNC, Ronna McDaniel στο Associated Press όταν ρωτήθηκε.

Περίπου δώδεκα Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να συμμετάσχουν στην προεδρική αναμέτρηση του 2024 καθώς το GOP προετοιμάζεται για έναν ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο τους επόμενους μήνες. Μεγάλο μέρος του κόμματος επιθυμεί να ξεφύγει από τον Trump και τη διχαστική πολιτική του, αλλά στην πραγματικότητα, οι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες έχουν ελάχιστα, αν όχι καθόλου, εργαλεία για να ελέγξουν τον πρώην πρόεδρο, δεδομένης της δημοτικότητάς του με τους πιο παθιασμένους ψηφοφόρους του Κόμματος.

Οι ηγέτες του RNC ελπίζουν ότι μια δέσμευση πίστης, αν και τελικά ανεφάρμοστη, θα δημιουργήσει κάποια κοινή δέσμευση για ενότητα, αν και εύθραυστη, καθώς θα απογειώνεται η προκριματική σεζόν των προεδρικών. «Ο πρόεδρος Trump είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και θα είναι ο βασικός υποψήφιος για το χρίσμα», δήλωσε ο Steven Cheung, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Trump. «Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να ξεπεράσει την ενέργεια του Προέδρου Trump ή τον ενθουσιασμό που λαμβάνει από Αμερικανούς κάθε καταγωγής» πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *