Πώς θα εφαρμοστούν οι τριετίες | Μόνο 40.000 θα ενισχυθούν το 2024

Μετά από τρία χρόνια θα πάρουν την πρώτη τριετία (αύξηση 10% στο βασικό μισθό) οι περισσότεροι εργαζόμενοι που αμείβονται με το βασικό μισθό.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Η επαναφορά των 3ετιών που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ) έρχεται νωρίτερα, εν σχέσει με τις προβλέψεις της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2012. Εκεί προβλεπόταν ότι για την επαναφορά έπρεπε η ανεργία να πόση κάτω του 10%.

Ωστόσο όμως, αυτή η απόφαση δεν συνεπάγεται και αυτόματα μισθολογικές αναπροσαρμογές.

Η προθήκη των ωριμάνσεων (χρόνος για τη συμπλήρωση των 3ετιών) αρχίζει από τις αρχές του νέου χρόνου και μέσα στο 2024 θα λάβουν αύξηση μόνο όσοι:

-Ξεκίνησαν να εργάζονται το 2009 και δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν την πρώτη 3ετία το 2012.

-Εντάχτηκαν στην αγορά εργασίας το 2006 και δεν πρόλαβαν να πάρουν τη δεύτερη 3ετία.

-Ανάλαβαν πρώτη φορά εργασία το 2003 και δεν συμπλήρωσαν την τρίτη (και καταληπτική) 3ετία το 2012.

Προϋποθέσεις

Και σε αυτές τις περιπτώσεις υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις:

1. Δεν είχαν διαστήματα ανεργίας, άρα δεν έχουν (υπολειπόμενο) χρόνο 24 και πλέον μηνών για τη συμπλήρωση της 3ετίας μέσα στο προσεχές διάστημα (2024).

2. Δεν καλύπτονται, μετά από τόσα χρόνια εργασίας, από κάποια κλαδική σύμβαση (ξενοδοχοϋπαλλήλων, Τροφίμων και Ποτών, Σούπερ Μάρκετ, Τσιμέντων κ.α.), οπότε δεν θα πάρουν την αύξηση του 10% κατά το ποσό που ήδη αμείβονται υψηλότερα με βάση τον κλαδικό μισθό.Υπό αυτά τα δεδομένα αύξηση 10% (πέραν της αναπροσαρμογής κατά το ύψος του πληθωρισμού τον προσεχή Μάιο), αναμένεται να λάβουν περί τις 40.000 μισθωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των μισθωτών που μπήκε στην αγορά εργασίας μετά το 2011 θα πάρει την αύξηση του 10% το 2027! Πάντα υπό την αίρεση ότι δεν έχει διαστήματα ανεργίας και δεν λαμβάνει κλαδικό μισθό.

Τότε, μετά από 40 και πλέον μήνες, το μακρινό 2027, οι περίπου 400.000 εργαζόμενοι που μπήκαν στην αγορά εργασία τα τελευταία 12 χρόνια και όσοι ενταχθούν το προσεχές 12μηνο και εξακολουθούν να αμείβονται με το βασικό μισθό, θα λάβουν την αύξηση του 10%. Και αυτό είναι κάτι που (τότε) θα απασχολήσει τον επιχειρηματικό κόσμο…

Από την άλλη, μοιάζει επιχειρηματικά ανέφικτη, όσο και εάν οι μισθοί στην Ελλάδα δεν διασφαλίζουν τα αναγκαία για την οικογένεια εν μέσω ακρίβειας, μια αναδρομική εφαρμογή του μέτρου. Καθώς αυτό θα σήμαινε αύξηση έως 30% ίσως στο σύνολο των μισθωτών (στο βαθμό που ο βασικός μισθός με τις 3ετίες θα ξεπερνούσε τους κλαδικούς μισθούς..)

Market pass και 3ετίες

Η απόφαση αυτή της κυβέρνηση, μετά από εισήγηση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, αναμφίβολα είναι μια θετική (ως πρώιμη) εξέλιξη. Έστω και εάν επιταχύνθηκε σαν αντίβαρο λόγω απόσυρσης του «market pass».

Δείχνει δε ότι οι προβλέψεις των Μνημονίων δεν είναι αξεπέραστες ντιρεκτίβες γραμμένες στις «πλάκες του Μωυσή». Αρκεί να τεκμηριωθούν, όπως συμβαίνει τώρα με την έλλειψη προσωπικού λόγω αναιμικών μισθών….

Σε κάθε περίπτωση η αγορά εργασίες, που πάσχει ταυτόχρονα από έλλειψη προσωπικού και υψηλή ανεργία (άνω του 11%), θα είχε πιο ομαλή εξέλιξη με την τόνωση των Συλλογικών Συμβάσεων (ΣΣΕ) και την διαμόρφωση υψηλότερων-ενιαίων κλαδικών μισθών (για να μην υπάρχει κοινωνικό ντάμπινγκ μεταξύ των επιχειρήσεων). Θα βελτίωνε το εισόδημα, θα επιβράβευε την αποδοτικότητα και θα ενίσχυε την επαγγελματική κινητικότητα.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours