Σπηλιές και Σπίτια | 3 μέρη στην Αττική που κρύβουν θρύλους και μυστήρια

Last updated on 17 Νοεμβρίου, 2021 at 12:51 μμ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Σπηλιές και Σπίτια | 3 μέρη στην Αττική που κρύβουν θρύλους και μυστήρια
Σπηλιές και Σπίτια | 3 μέρη στην Αττική που κρύβουν θρύλους και μυστήρια

Μυστήρια, ιστορίες, θρύλοι και παραδόσεις συνοδεύουν πολλά μέρη της Αθήνας τα οποία γνωρίζουμε είτε περισσότερο είτε λιγότερο. Κάποια από αυτά είναι αξιοθέατα ή τοποθεσίες με τις δικές τους ιστορίες που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Κάνοντας μια εκδρομή ή βόλτα στην Αττική, μπορεί να τύχει να περάσεις από κάποια μέρη που κρύβουν θρύλους και ξεχωριστές παραδόσεις.

Ιστορίες αληθινές που έχουν μπλεχτεί με το μύθο και όσο περνούν τα χρόνια διαδίδονται με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Άλλα πιο κοντά από την Αθήνα και άλλα λίγο πιο μακριά, αξίζει να τα γνωρίσεις είτε τώρα είτε στο μέλλον, δεν το έχεις ήδη κάνει.

Τρία μέρη στην Αττική που κρύβουν θρύλους και μυστήρια

Πλουτώνειο Σπήλαιο

Πηγή φωτογραφίας: elefsinacityguide.gr

Σου έχουμε μιλήσει ξανά για το περίφημο Πλουτώνειο Σπήλαιο στην Αττική και συγκεκριμένα στην Ελευσίνα, το όποιο δεν γνωρίζουν πολλοί. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό αβαθές σπήλαιο με λαξευμένα σκαλοπάτια τα οποία έχουν ως σκοπό να σε οδηγήσουν στο εσωτερικό του. Ποιοι είναι οι θρύλοι που είναι συνδεδεμένοι με αυτό το σπήλαιο;

Οι αρχαίοι Ελευσίνιοι πίστευαν, λοιπόν, ότι αυτό το συγκεκριμένο σπήλαιο αλλά και οι σχισμές του οδηγούν στον Κάτω Κόσμο, τον Άδη. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το σπήλαιο χαρακτηρίστηκε ως Πλουτώνιο, καθώς συνδέθηκε με τη λατρεία του Θεού του Κάτω Κόσμου, του Πλούτωνα. Ένας άλλος θρύλος αναφέρει ότι από αυτό το σπήλαιο στην Ελευσίνα βγήκε ο θεός και απήγαγε την ωραία κόρη της Δήμητρας, την Περσεφόνη.

Σπηλιά του Νταβέλη

Ένα από τα πιο διάσημα σημεία της Αττικής που το συνοδεύουν θρύλοι. Η σπηλιά του Νταβέλη στην Πεντέλη είναι ένα μέρος για το οποίο έχουν ειπωθεί πολλά. Το σπήλαιο αυτό είχε ανακαλυφθεί από τους αρχαίους Έλληνες άρα η ιστορία και οι θρύλοι που το συνοδεύουν μετρούν πολλά χρόνια.

Στην αρχαιότητα υπήρξε ιερό του Πανός ενώ αργότερα η σπηλιά αποτέλεσε ησυχαστήριο μοναχών οι οποίοι εκείνα τα χρόνια είχαν εγκατασταθεί σχεδόν σε όλη την Πεντέλη, των λεγομένων Αμώμων. Και φυσικά ονομάστηκε αργότερα σπηλιά του Νταβέλη καθώς λέγεται ότι ο λήσταρχος είχε εκεί το καταφύγιό του. Κάτι που όμως τελικά έχει αμφισβητηθεί πολύ έντονα. Αναφορές έχουν κάνει κατά καιρούς λόγο για μεταφυσικές καταστάσεις στη σπηλιά.

Τζίνα Μπαχάουερ

Πηγή φωτογραφίας: Google Maps

Ακόμη ένα άγνωστο μέρος με πλούσια… μεταφυσική δραστηριότητα να το συνοδεύει σύμφωνα με μαρτυρίες είναι το σπίτι της Τζίνα Μπαχάουερ. Πρόκειται για το σπίτι της διάσημης Ελληνίδας πιανίστριας στο Χαλάνδρι. Σήμερα είναι πλέον έρημο με τους θρύλους να το συνοδεύουν. Κάποιοι μάλιστα το αποκαλούν ακόμη και «στοιχειωμένο». Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το συγκεκριμένο σπίτι θαυμαστές της πιανίστριας από όλο τον κόσμο θέλουν να το επισκεφθούν και να το δουν από κοντά.

Κάποιες από τις ιστορίες που έχουν ειπωθεί για το σπίτι της Μπαχάουερ κάνουν λόγο για περίεργους θορύβους που ακούγονται μέσα από αυτό. Θρύλοι κάνουν λόγο για όσα άφησε πίσω της με το θάνατό της η Μπαχάουερ όπως είναι οι… μελωδίες του πιάνου.

Υπάρχουν διάφορα μέρη στην Αττική που κρύβουν θρύλους και μυστήριες ιστορίες και έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *