Τρεις δημοσκοπήσεις – «καμπανάκι» για όλους ενόψει Ευρωεκλογών | Κάτω από 30% η ΝΔ, χαμηλά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τρεις δημοσκοπήσεις - «καμπανάκι» για όλους ενόψει Ευρωεκλογών | Κάτω από 30% η ΝΔ, χαμηλά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις σημαίνουν «καμπανάκι» για τα κόμματα, μόλις λίγους μήνες από τις κάλπες για τις Ευρωεκλογές. Τα ποσοστά της ΝΔ καταγράφονται κάτω από το 30%, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να μην «εισπράττουν». Την ίδια ώρα, διχασμένη εμφανίζεται η κοινωνία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Αναλυτικά για τα ποσοστά και όλα τα ευρήματα που καταγράφονται στις νέες δημοσκοπήσεις.

Δημοσκόπηση MRB για το OPEN

Μεγάλες ανατροπές στη δημοσκόπηση της MRB για το κανάλι OPEN, με τη Νέα Δημοκρατία να πέφτει κάτω από το 30% και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να έχουν τα ίδια ποσοστά κάτω μάλιστα από το 10%. Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ΜΡΒ σχετικά με τις ευρωεκλογές, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 27,1% ενώ ακολουθούν με ίδια ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. (9,1%).

Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται στην τέταρτη θέση με 7,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφεται στο 3%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,1%, το ΜέΡΑ25 στο 2,1% και η Νέα Αριστερά στο 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25%.

prothesi-mrb_82cf9.jpg
prothesi-mrb2_db1cd.jpg

Τι απαντούν για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στα δύο φαίνεται πως είναι η κοινωνία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τον Open, το 48,7% τάχθηκε υπέρ και το 48,2% κατά, ενώ αντίθετα ξεκάθαρα αρνητική είναι η κοινωνία αναφορικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, το 64,8% διαφωνεί με το δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά στο πλαίσιο ενός πολιτικού γάμου.

Μάλιστα το 48,9% του πληθυσμού συμφωνεί ότι το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια υπονομεύει τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας.

Η ακρίβεια, ωστόσο, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους έλληνες πολίτες. Το 60.3% θεωρεί, λοιπόν, την ακρίβεια το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία και ακολουθεί η Υγεία (24,4%) και το ύψος των εισοδημάτων (22,2%). Ακολουθούν η εγκλματικότητα, η παιδεία και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η κυβέρνηση (41%) έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ακρίβεια.

Δείτε το βίντεο με τη δημοσκόπηση:

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Κάτω από το 30% έπεσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του MEGA, την ώρα που οι πολίτες χαρακτηρίζουν αρνητικά τις επιδόσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης εγκληματικότητας και πληθωρισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής ποσοστά:

  • ΝΔ 28,2
  • ΣΥΡΙΖΑ 9,7
  • ΠΑΣΟΚ 11
  • ΚΚΕ 8,2
  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2,6
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6,6
  • ΝΙΚΗ 2,3
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,2
  • ΜΕΡΑ25 2
  • ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,4
karta11_18373.jpg

Και τα προβλήματα της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ καθώς στην αξιολόγηση η κυβέρνηση παίρνει… κάτω από τη βάση.

Ειδικότερα σε σχετικό ερώτημα θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 34% και αρνητική το 59%.

karta8_9e7ee.jpg

Παράλληλα, όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του πληθωρισμού η πλειοψηφία έχει μάλλον αρνητική άποψη για τη διαχείριση ενώ για την εγκληματικότητα το 77% έχει αρνητική εντύπωση.

karta3_1220b.jpg
karta4_ed468.jpg

Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι πρώτα η ακρίβεια, η οικονομία, η ανεργία, η εγκληματικότητα και πέμπτο η ανασφάλεια και ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

karta2_c35ba.jpg

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση:

karta9_4c259.jpg
karta12_ca2e5.jpg
karta10_6fe20.jpg
karta1_1805a.jpg
karta5_d1a3d.jpg
karta6_875c3.jpg
karta7_82fc4.jpg

Δημοσκόπηση Marc για τον ΑΝΤ1

Στη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, η ΝΔ συγκεντρώνει στις Ευρωεκλογές ποσοστό κάτω του 30%, ενώ δεύτερο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση για τον ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές λαμβάνουν: 29,7% η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 10,1% και έπονται ΚΚΕ με 7,5%, Ελληνική Λύση με 5,6% και ακολουθούν Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, ΜέΡΑ25 με 2,3%, Νέα Αριστερά με 1,9%, άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, ενώ άκυρο/λευκό και αποχή επιλέγουν συνολικά 4,8% των ερωτηθέντων, και αναποφάσιστο είναι το 15,2%.

euroekloges marc 38ccc
euroekloges marc2 bcfb5

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης από τους πολίτες, οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 απάντησαν κατά 42,4% ότι βλέπουν θετικά ή μάλλον θετικά την εικόνα του κυβερνητικού σχήματος, ενώ το 55,9% απάντησε ότι βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την Κυβέρνηση.

kivernisi marc 99bdc

Σε ότι αφορά το κόμμα που κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, τις πρώτες θέσεις στις απαντήσεις των πολιτών καταλαμβάνουν το ΠΑΣΟΚ με 15,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,8% και τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 9%, ενώ το 50,5% απάντησε ότι κανένα κόμμα δεν κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

antipoliteysi marc 60c35

Για την λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το 56,1% φέρεται να είναι θετικό, ενώ το 40,9% των ερωτώμενων φέρεται ως αρνητικό σε τέτοια εξέλιξη.

marc panepistimia 2330f

Στο ερώτημα «Που οφείλεται η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην αγορά;» οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 απάντησαν ότι κατά 39% φταίει η κερδοσκοπία επιχειρήσεων και τα καρτέλ, 24,9% φταίει η κυβερνητική πολιτική και 24,5% ευθύνεται η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος, η κλιματική αλλαγή και η αύξηση των πρώτων υλών, ενώ το 10,8% αποδίδει τις ανατιμήσεις σε ελλιπείς ελέγχους στην αγορά.

akriveia marc 1f832

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *