Τουρκικό “αυτί στο Αιγαίο” | Υποβρύχια μικρόφωνα θα ακούν τα ελληνικά υποβρύχια

ellada tourkia

Ένα υποβρύχιο μικρόφωνο θα αποτελέσει το “αυτί της Τουρκίας στο Αιγαίο”. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet η οποία γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα πετάξει ειδικά μικρόφωνα για να ακούει τα ελληνικά υποβρύχια.

κείμενο Πέτρος Κράνιας

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
Τουρκικό "αυτί στο Αιγαίο": Υποβρύχια μικρόφωνα θα ακούν τα ελληνικά υποβρύχια, λέει η Hürriyet
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Hürriyet με τίτλο “αυτί στο Αιγαίο”

“Χάρη στο υποβρύχιο μικρόφωνο που ονομάζεται ‘sonobuoy’, το οποίο θα ριχθεί στη θάλασσα από τα UAV, θα ανιχνευθούν δραστηριότητες σε βαθιά νερά. Η κινητικότητα των ελληνικών υποβρυχίων, ειδικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα παρακολουθείται με μικρόφωνα που ακούν σαν ‘στηθοσκόπια’ στις θάλασσες”, γράφει η Hürriyet και συνεχίζει εξηγώντας τις δυνατότητες αυτού του μικροφώνου:

“Συλλέγει ακουστικές πληροφορίες υποβρυχίως, μέσω των UAV στο νερό. Έτσι, θα παρακολουθείται ιδιαίτερα η υποθαλάσσια δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Με ηχοσημαδούρες να ακούν σαν ‘στηθοσκόπιο’ στις θάλασσες, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων θα γνωρίζει κάθε βήμα στα βάθη της Γαλάζιας Πατρίδας”.

sonobuoy
Φωτογραφία του υποβρυχίου μικροφώνου sonobuoy όπως δημοσιεύεται στη Hürriyet

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Συστημάτων TUSAŞ των UAV, Ομέρ Γιλντίζ, δήλωσε στη Hürriyet ότι τα τουρκικά drone έχουν πλέον ενσωματωμένες δυνατότητες εκτόξευσης και ακρόασης των sonobuoy. Τονίζοντας ότι τα UAV που έχει αναπτύξει η Τουρκία με εγχώρια μέσα μπορούν επίσης να εκτελέσουν την ίδια εργασία με τα περιπολικά αεροπλάνα, ο Γιλντίζ είπε: “Τα μικρόφωνα που βάζουμε στο νερό, εκπέμπουν ό,τι ακούνε με ραδιοκύματα και κάνουν ακουστική ανάλυση. Ως αποτέλεσμα αυτών των αναλύσεων, λαμβάνουμε πληροφορίες όπως αν υπάρχει υποβρύχιο ή όχι και τη θέση του. Τώρα είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτό το έργο με τα ANKA και τα AKSUNGUR”.

2837957722514e96bf183679ff820400

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *