«Θρίλερ» με δυο εγκλωβισμένα ελληνικά πλοία και 13 ναυτικούς στην Οδησσό

Ουκρανία | «Θρίλερ» με δυο εγκλωβισμένα ελληνικά πλοία και 13 ναυτικούς στην Οδησσό

Τι γίνεται με τους Έλληνες ομογενείς και τους ναυτικούς μας που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στην Οδησσό της Ουκρανίας

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Για τα δυο ελληνικά πλοία με τους 13 ναυτικούς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Οδησσό, μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

«Υπάρχουν δύο πλοία με Έλληνες που βρίσκονται αγκυροβολημένα σε ένα άλλο λιμάνι ανατολικά της Οδησσού. Με το στρατιωτικό νόμο κανένα πλοίο δεν μπορεί να φύγει από το λιμάνι. Ο πρόξενός μας είναι σε επαφή με τα πληρώματα και με την πρώτη ευκαιρία θα δούμε τι θα κάνουμε. Είναι 6 ναυτικοί Έλληνες στο ένα, και 7 στο άλλο. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Ο γενικός πρόξενός μας και ένας πρέσβης μας έχουν μεταβεί στην Μαριούπολη για να ενισχύσουν το προξενείο. Ο πρόξενός μας στο Κίεβο ζήτησε να εκκενώσει την πρεσβεία, ζήτησε έγκριση για να το κάνει αυτό. Είχαν μείνει λίγοι Έλληνες στο Κίεβο. Υπήρχαν ορισμένοι στον περίβολο της πρεσβείας με τους οποίους έφυγε μαζί και βρίσκεται σε επαφή με τους λίγους άλλους Έλληνες που είναι στο Κίεβο. Όπως μας εξήγησε δεν ήταν δυνατόν να έρθει σε φυσική επαφή με τους άλλους Έλληνες, λόγω της κατάστασης», συνέχισε αναφορικά με τον πρόξενο της Ελλάδας στο Κίεβο, που επέστρεψε στην Αθήνα.

«Το υπουργείο είχε εκδώσει μια στρατιωτική οδηγία που είχαμε αποθαρρύνει οποιοδήποτε ταξίδι προς την Ουκρανία, και είχαμε προτρέψει όλους τους Έλληνες να φύγουν. Αυτό έγινε αρκετές ημέρες πριν ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες», σημείωσε ακόμα ο κ. Παπαϊωάννου.

One thought on “«Θρίλερ» με δυο εγκλωβισμένα ελληνικά πλοία και 13 ναυτικούς στην Οδησσό

  1. Παράθεμα: «Εγκλωβισμένα» ή σε ομηρία ελληνικά πλοία στην Ουκρανία; | Ζητούνται απαντήσεις | De-Facto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *