Τουρισμός | Η Αθήνα «έχει Αύγουστο» στα ξενοδοχεία | Ξεπεράστηκαν οι προβλέψεις

Τουρισμός | Η Αθήνα «έχει Αύγουστο» στα ξενοδοχεία | Ξεπεράστηκαν οι προβλέψεις

Kοντεύουμε να φτάσουμε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κι ο τουρισμός στην Αθήνα τουλάχιστον «βρίσκεται» ακόμα στον Αύγουστο.

Στις μεγάλες μονάδες μαθαίνουμε ότι τα ποσοστά πληρότητας ξεπερνούν το 80% (82% είναι, για την ακρίβεια, στη Μεγάλη Βρετανία). Αυτά είναι πράγματι καλά νέα για την οικονομία της χώρας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Μην ξεχνάμε το πρόσφατο άρθρο του Guardian που αναλύει πως η Ελλάδα θέλει να γίνει τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο.

Στις πολύ υψηλές πληρότητες που εξακολουθούν καταγράφουν το μήνα Οκτώβριο τα μεγάλα νησιά και η Αθήνα, καθώς και οι χειμερινοί προορισμοί λόγω του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, αναφέρθηκε μιλώντας για τον τουρισμό ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Ο Οκτώβριος είναι ένας εκπληκτικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό» είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας ήδη οι πληρότητες στο Πήλιο, στη Μάνη, στα Τρίκαλα Κορινθίας και στην Αράχωβα ξεπερνούν το 90%, 95% στη Βυτίνα και στη Δημητσάνα, πολύ υψηλές πληρότητες στην Ήπειρο (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Αρίστη κ.α.), ενώ υπάρχουν και προορισμοί που πλέον πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς κατάλυμα, όπως η ορεινή Ναυπακτία, όπου οι πληρότητες αγγίζουν το 100%.

«Ταυτόχρονα, στους “brandαρισμένους” προορισμούς Ρόδο, Κρήτη, στα μεγάλα νησιά μας, αλλά τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς- και φυσικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη- εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλες πληρότητες από Αμερικάνους, από Γάλλους… τα αεροπλάνα πάνε και έρχονται» είπε ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο εξακολουθεί να ενισχύεται η εθνική οικονομία και η μέση ελληνική οικογένεια από τον τουρισμό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

«Αυτό αποτελεί σημαντική τόνωση για την ελληνική οικονομία, θα τα πούμε για τα έσοδα το Δεκέμβρη, εγώ περιμένω μέχρι το τέλος του έτους. Ο προϋπολογισμός του 2022 προέβλεπε 15 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό. Όχι μόνο τα ξεπεράσαμε, αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα είμαστε αρκετά πάνω από τα 18,2 δισ. ευρώ του 2019» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *