Η επιστροφή στο γραφείο έχει κολλήσει

γραφείο

Η επιστροφή στο γραφείο έχει κολλήσει.

Τα γραφεία παραμένουν μισοάδεια καθώς οι εταιρείες προσαρμόζονται σε υβριδικά σχέδια εργασίας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Όταν οι μέσοι όροι πληρότητας γραφείων στην πόλη στην αρχή του έτους ξεπέρασαν το 50% για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί ιδιοκτήτες θεώρησαν αυτό το ορόσημο ως ένδειξη ότι οι εργαζόμενοι επανέρχονται επιτέλους στα γραφεία τους. Δεν εξελίχθηκαν όμως έτσι τα πράγματα με αποτέλεσμα η μη επιστροφή στο γραφείο να έχει συνέπειες στην οικονομική ζωή των πόλεων. Δείτε τι συμβαίνει σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Peter Grant στη The Wall Street Journal.

Περίπου το 58% των εταιρειών επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται ένα μέρος της εβδομάδας από το σπίτι, σύμφωνα με την Scoop Technologies, μια εταιρεία λογισμικού που ανέπτυξε ένα ευρετήριο παρακολούθησης στρατηγικών στο χώρο εργασίας σχεδόν 4.500 εταιρειών.

Ο αριθμός των εταιρειών που απαιτούν από τους υπαλλήλους να είναι στο γραφείο με πλήρη απασχόληση στην πραγματικότητα μειώθηκε στο 42%, από 49% πριν από τρεις μήνες, αναφέρει η Scoop. Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες με υβριδικές στρατηγικές εργάζονται κατά μέσο όρο 2,5 ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο.

Όσο η ανεργία παραμένει χαμηλή, οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να εδραιώσουν αυτές τις πολιτικές, δήλωσε ο Robert Sadow, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Scoop.

«Οι εργαζόμενοι λένε ότι θα πιέσουμε πολύ, πολύ σκληρά ώστε να μην μας ζητηθεί να είμαστε στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα», είπε ο κ. Sadow. «Οι περισσότερες εταιρείες στην τρέχουσα αγορά εργασίας ήταν απρόθυμες να πιέσουν τόσο σκληρά τους εργαζόμενους για την επιστροφή στο γραφείο».

im 781287?width=700&size=1

Η απογοήτευση αυξάνεται σε πόλεις που υποφέρουν από τη μείωση της αξίας των ακινήτων, θέτοντας το έδαφος για χαμηλότερα έσοδα από φόρους ακινήτων και πιέζοντας τα μπαρ, τα εστιατόρια και άλλες μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται σε εργαζόμενους γραφείου πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Στη Νέα Υόρκη, κάθε εργαζόμενος που εργάζεται στο σπίτι αντί να πηγαίνει στο γραφείο κοστίζει στις επιχειρήσεις της πόλης περίπου 4.600 δολάρια σε πωλήσεις ετησίως, σύμφωνα με την WFH Research, μια δεξαμενή σκέψης που παρακολουθεί τις ρυθμίσεις στο χώρο εργασίας.

Ορισμένοι αξιωματούχοι της πόλης πειραματίζονται με νέες πολιτικές σε μια προσπάθεια να δελεάσουν τους εργαζόμενους.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα φορολογικά κίνητρα για τους ιδιοκτήτες κτιρίων γραφείων για την αναβάθμιση κτιρίων που κατασκευάστηκαν πριν από το 2000, ελπίζοντας ότι ένας πιο σύγχρονος χώρος εργασίας θα ενίσχυε την πληρότητα.

«Κάθε γραφείο που κάθεται άδειο σημαίνει λιγότερη χρηματοδότηση για τα πάντα, από σχολεία μέχρι οικονομικά προσιτή στέγαση», είπε ο κ. Adams.

Με τους υπαλλήλους να περνούν μόνο το ήμισυ της πενθήμερης εβδομάδας εργασίας στο γραφείο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ποσοστά επιστροφής γραφείου ξεπέρασαν περίπου τα μισά επίπεδα προπανδημίας. Το μέσο ποσοστό χρήσης γραφείου, το οποίο ξεπέρασε το 50% των προπανδημικών επιπέδων στα τέλη Ιανουαρίου, έχει παραμείνει εκεί από τότε, σύμφωνα με την Kastle Systems. Το Kastle παρακολουθεί την επιστροφή στο γραφείο σε 10 μεγάλες αγορές των Η.Π.Α. παρακολουθώντας τα συστήματα και τις κάμερες ασφαλείας των εταιριών.

Άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για την παρακολούθηση της χρήσης γραφείου εμφανίζουν ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό επιστροφής, αλλά διαπιστώνουν επίσης ότι η συμμετοχή έχει μειωθεί.

im 778184?width=700&size=1

Το Placer.ai, το οποίο παρακολουθεί δεδομένα κινητών τηλεφώνων, είπε ότι οι επισκέψεις γραφείων σε 11 πόλεις στα τέλη Απριλίου ήταν λίγο πάνω από το 60% από ό,τι ήταν το 2019- ελάχιστα άλλαξαν από τις αρχές Φεβρουαρίου.

“Αυτό το μοτίβο διακράτησης φαίνεται να δείχνει μια στασιμότητα της ανάκαμψης”, δήλωσε η Placer.ai σε μια αναφορά του Απριλίου.

Στο Τέξας, οι πόλεις συνεχίζουν να έχουν το υψηλότερο ποσοστό επιστροφής στο γραφείο, εν μέρει επειδή πολλές επιχειρήσεις στην πολιτεία είναι μεταξύ εκείνων που απαιτούν εργαζόμενους στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα. Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, τα ποσοστά επιστροφής για το Όστιν και το Χιούστον ξεπέρασαν το 60%, σύμφωνα με το Kastle.

Οι περισσότεροι υπάλληλοι της δικηγορικής εταιρείας McCulloch & Miller με έδρα το Χιούστον επιστρέφουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα από τα τέλη του 2020, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος David Miller. Ωστόσο, πρόσθεσε, η εταιρεία είναι πιο ευέλικτη από ό,τι πριν από την πανδημία όσον αφορά το να αφήνει τους εργαζόμενους να φτάνουν αργά, να φεύγουν νωρίς και να εργάζονται από το σπίτι εάν είναι απαραίτητο.

«Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψει ποτέ όπως ήταν πριν», είπε ο κ. Miller.

Οι εταιρείες τεχνολογίας παραμένουν οι πιο ανεκτικές στο να αφήνουν τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, με αποτέλεσμα χαμηλά ποσοστά επιστροφής στο γραφείο σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ και το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Η Salesforce άνοιξε αυτή την άνοιξη τον νέο της πύργο στο Σικάγο, αλλά τα νέα ήταν σιωπηλά από τα σχέδια της εταιρείας να δημιουργήσει έως και 125.000 τετραγωνικά πόδια υπεκμισθωμένου χώρου διαθέσιμου στο 58όροφο κτίριο..

Οι ιδιοκτήτες γραφείων έχουν ενθαρρυνθεί φέτος από τα σημάδια ότι ο τεχνολογικός τομέας καλεί επιτέλους ορισμένους από τους εργαζομένους του πίσω στα γραφεία.

Η Meta Platforms συνέχισε να επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι όσο ήθελαν. Αλλά ο ιδιοκτήτης του Facebook είπε στους διευθυντές αυτή την άνοιξη να σταματήσουν να προσλαμβάνουν προσωρινά εργαζομένους εξ’ ολοκλήρου, κάτι που πολλοί ερμήνευσαν ως υπαινιγμό ότι μπορεί να απαιτήσει σύντομα ορισμένους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο.
Ωστόσο, οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών υιοθετούν όλο και περισσότερο υβριδικές πολιτικές στο χώρο εργασίας. Επί του παρόντος, το 20% των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών απαιτεί από τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, σε σύγκριση με το 22% πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με τον Scoop.

Η JPMorgan Chase είπε τον Απρίλιο ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι θα πρέπει να εργάζονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα. Αλλά μεγάλο μέρος της υπόλοιπης εταιρείας παραμένει σε ένα υβριδικό σχέδιο εργασίας.

«Το υβρίδιο γίνεται λίγο ανακωχή», είπε ο κ. Sadow. «Θα συνεχίσει να είναι περισσότερο από τον κανόνα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *