ΣΥΡΙΖΑ | «Πόλεμος» χαρακωμάτων | Τι θέλουν οι προεδρικοί, οι Πασοκογενείς και η «Ομπρέλα»

ΣΥΡΙΖΑ | «Πόλεμος» χαρακωμάτων | Τι θέλουν οι προεδρικοί, οι Πασοκογενείς και η «Ομπρέλα»

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του χρόνου της εκλογής του νέου προέδρου.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Σύμφωνα με πληροφορίες ώρα με την ώρα πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο μιλούσε για σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου στις 28 Αυγούστου και εκλογή του νέου προέδρου στις 3 ή τις 10 Σεπτεμβρίου.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Πολικής Γραμματείας το θέμα αυτό αναμένεται να τεθεί ξανά από κάποιους σε μια προσπάθεια να αλλάξει η εισήγηση τους προς την ΚΕ.

Εκλογές αργότερα -μέσα στο Νοέμβριο – ζητά η ΡΕΝΕ, δηλαδή ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Παναγιώτης Ρήγας και ο Αντώνης Κοτσακάς και από τους Πασοκογενείς ο Χρήστος Σπίρτζης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Διιύνσης Τεμπονέρας με πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε, το πρωί της Κυριακής σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ και εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές,

Το μέλος της Π.Γ. και επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στις κάλπες του Ιουνίου, μεταξύ άλλων τονίζει: «Σήμερα, μας συνδέει όλους η κοινή αγωνία να εκφραστεί ο δημοκρατικός κόσμος, να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις της εποχής και να εκπροσωπήσουμε τα λαϊκά στρώματα. Αυτός ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ένα “fast track” συνέδριο, ούτε αντίστοιχα μέσα από μια εκλογή Προέδρου, από τη βάση μέσα στο Καλοκαίρι, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν, ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες ή για να “κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί».

Διχασμένοι οι προεδρικοί

Η «Κίνηση Μελών» δηλαδή οι προεδρικοί, εμφανίζονται διχασμένοι. Άλλοι θέλουν εκλογές λίγο αργότερα απ’ ότι είχε αποφασιστεί, δηλαδή στο τέλος Σεπτεμβρίου, και άλλοι θεωρούν ότι θα πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Κίνησης Μελών – η οποία συνεδρίαζε την Παρασκευή μέχρι αργά το βράδυ – η πρόταση για εκλογή του νέου προέδρου στο τέλος Σεπτεμβρίου αποκτά έδαφος για δύο κυρίως λόγους .

Πρώτα απ’ όλα από τις επαφές που έκαναν τα στελέχη της Κουμουνδούρου με τα μεσαία στελέχη του κόμματος κατάλαβαν ότι η προετοιμασία του διαρκούς συνεδρίου μέσα στο καλοκαίρι μοιάζει με άπιαστο όνειρο , καθώς τόσο τα μέλη όσο και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα λείπουν για διακοπές.

Δεύτερον εάν κάποιοι από τους προεδρικούς εμφανιστούν να επιμένουν στο χρονοδιάγραμμα που είχε αποφασίσει η προηγούμενη πολιτική Γραμματεία χωρίς να συζητήσει τις προτάσεις που καταθέτει η “ΡΕΝΕ “ , οι Πασοκογενείς και κάποιοι από την στενή ομάδα του Αλέξη Τσίπρα θα είναι σαν να ευθύνονται για την ένταση μέσα στο κόμμα τους.

Στο ερώτημα ποιος θα εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης αν μέχρι τότε δεν έχει εκλεγεί νέος πρόεδρος, η απάντηση είναι ότι στην ΔΕΘ τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο Σωκράτη Φάμελλος.

syriza

Αμετακίνητη η «Ομπρέλα»

Από την πλευρά της η “Ομπρέλα” -δηλαδή τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να μην συζητά καμία αλλαγή σε αυτό το θέμα γιατί όπως λένε τα στελέχη της ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μένει για καιρό ακέφαλος.

Σε ότι αφορά τους υποψηφίους προέδρους για την ώρα τα ονόματα που εμφανίζονται να παίζουν είναι της Έφης Αχτσιόγλου , του Νίκου Πάππα , του Παύλου Πολάκη και του Ευκλειδη Τσακαλώτου.

Οι πληροφορίες λένε ότι τις επόμενες ημέρες η Εφη Αχτσιόγλου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα της. Άλλωστε θεωρείται απ’ όλους το φαβορί αυτής της διαδικασίας . Ο Νίκος Παππάς το σκέπτεται πολύ σοβαρά ενώ παρά το γεγονός ότι δεν έχει την έγκριση της Κίνησης Μελών στην οποία ανήκει ο Παύλος Πολάκης, επιμένει ότι θα κατέβει για την θέση του προέδρου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίζεται να επιθυμεί να μπει στην αναμέτρηση, ωστόσο θα το πράξει μετά από συνεννόηση με την Έφη Αχτσιόγλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *