ΣΥΡΙΖΑ | Η αλήθεια για τις δημοσκοπήσεις ήρθε τελικά από την… Κύπρο

tsipras synedrio

Το επιχείρημα που έψαχνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, ήρθε τελικά από την… Κύπρο.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το γεγονός, δηλαδή, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έγιναν για τις προεδρικές εκλογές στη μεγαλόνησο εμφάνιζαν τον ανεξάρτητο κεντροδεξιό Νίκο Χριστοδουλίδη να τερματίζει πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, ενώ ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν περνούσε ούτε καν στον δεύτερο γύρο. Γεγονός που διαψεύστηκε την πρώτη Κυριακή έφερε χαμόγελα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί τελικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης μπορεί να πέρασε πρώτος στον δεύτερο γύρω που θα γίνει την επόμενη Κυριακή, είχε ωστόσο πολύ μικρή διαφορά με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Ανδρέα Μαυριογιάννη (2,5%), γεγονός που κάνει την αναμέτρηση αμφίρροπη.

Μάλιστα πολλές δημοσκοπήσεις που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο έδιναν την εικόνα ότι η μάχη θα δινόταν ανάμεσα στον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κεντροδεξιό Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως είναι γνωστό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλο τον τελευταίο χρόνο εμφανίζεται να αμφισβητεί, όχι τις προθέσεις των εταιρειών που κάνουν τις μετρήσεις, αλλά τον τρόπο – και πιο συγκεκριμένα το δείγμα στο οποίο απευθύνονται οι δημοσκόποι.

ΣΥΡΙΖΑ | Η αλήθεια για τις δημοσκοπήσεις ήρθε τελικά από την… Κύπρο
ΣΥΡΙΖΑ | Η αλήθεια για τις δημοσκοπήσεις ήρθε τελικά από την… Κύπρο

Κατ’ επανάληψη μάλιστα έχει ζητήσει να υπάρξει αλλαγή του δείγματος, καθώς, όπως λέει, οι πολίτες που παίρνουν μέρος στις συγκεκριμένες μετρήσεις έχουν συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό.

Από την Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Όπως εχθές στην Κύπρο, που έπεσαν πάλι μόνο 12 μονάδες έξω από το τελικό αποτέλεσμα.

Και πάλι, όλως τυχαίως, έπεσαν έξω εις βάρος του υποψήφιου της Αριστεράς.

Για αυτό πιστέψτε με όταν σας λέω “μη φωνάζετε συνθήματα για την ανατροπή, γιατί η ανατροπή έχει ήδη γίνει“, να ξέρετε ότι το εννοώ.

Είμαστε μπροστά. Και η καθαρή νίκη μας θα ανοίξει το δρόμο για τη προοδευτική διακυβέρνηση το βράδυ των εκλογών με απλή αναλογική».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σε ανάρτηση του, αναφέρθηκε στις κυπριακές εκλογές και στις αναλογίες που υπάρχουν με τις ελληνικές δημοσκοπήσεις. «Δεν είναι φοβερό να πέφτουν τόσο έξω οι δημοσκοπήσεις στην Κύπρο, για ένα εκλογικό σώμα μόλις 400.000 εκλογέων; Περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί στην Ελλάδα, όπου ψηφίζουν περίπου 6 εκατομμύρια πολίτες!», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μεγάλη ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης και στην Ελλάδα ζητά, με αντίστοιχη ανάρτησή του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Έπεσαν πολύ έξω οι δημοσκοπήσεις στην Κύπρο. Με την στήριξη του αριστερού ΑΚΕΛ, ο ανεξάρτητος Ανδρέας Μαυρογιάννης μπήκε καθαρά στον β γύρο των Προεδρικών εκλογών. Πήρε 30%, πολύ παραπάνω από ΟΛΕΣ τις προβλέψεις των γκάλοπ! Ας φροντίσουμε να συμβεί κι εδώ με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει ο κ. Παπαδημούλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *