Τα σύνορα της Ελλάδα δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του Ερντογάν. 100άδες κάθε ώρα

σύνορα

Όλη η Ευρώπη παρακολουθεί τον Ταγίπ Ερντογάν να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως μέσο εκβιασμού της ένωσης. Στέλνει χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα, οι οποίοι προσπαθούν να τα περάσουν παράνομα και να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Ο ρόλος των ΜΜΕ για την κατάσταση στα σύνορα

Ο ρόλος των τουρκικών ΜΜΕ αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση του ερντογανικού σχεδίου εκβιασμού της Ευρώπης.

Ο ο τηλεοπτικός σταθμός A-Haber, για παράδειγμα, μετέδιδε από το βράδυ της Πέμπτης ότι άνοιξαν τα σύνορα και όποιος θέλει μπορεί να πάει στην Ελλάδα, δίνοντας μάλιστα και οδηγίες. Φυσικά μιλάμε για παραπληροφόρηση χειρίστου είδους καθώς εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους και φυσικά εκβιάζει την Ευρώπη. Φυσικά υπάρχει όφελος στην όλη υπόθεση, γεωστρατηγικό μάλιστα.

Στέλνει ποινικούς με λεωφορεία της ΜΙΤ

Ο εκβιασμός του δεν έχει όρια καθώς υπάρχουν καταγγελίες και για άνοιγμα των φυλακών της Τουρκίας. Στέλνει και ποινικούς δηλαδή. Όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει την εισβολή στη Συρία και δημιουργεί νέες στρατιές προσφύγων.

Μία από τις τουρκικές εταιρείες λεωφορείων που μετέφερε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα, σύμφωνα με τον αντικαθεστωτικό Τούρκο δημοσιογράφο από την Στοκχόλμη, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ του Nordic Monitor, είναι η «Metro Tourism»του Γκαλίπ Οζτούρκ, πρώην κατάδικου και συνεργάτη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT, για τη μεταφορά τζιχαντιστών στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Μποζκούρτ όλη η επιχείρηση μεταφοράς τους από τους καταυλισμούς στα σύνορα οργανώθηκε από την ΜΙΤ και την τουρκική αστυνομία.  

Στα βίντεο που έχουν προβληθεί στα τουρκικά ΜΜΕ μπορεί να δει και να ακούσει κανείς τους Τούρκους που τους συντονίζουν και τους λένε ότι υπάρχουν πολλά πούλμαν που θα κάνουν αυτές τις διαδρομές. 

Δεν έχουν προσφυγικό προφίλ

Κάτι άλλο που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς είναι ότι ελάχιστοι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπήκαν στα πούλμαν και σήμερα συνωστίζονται στα ελληνικά σύνορα είναι από την Συρία και μιλούν αραβικά. Οι περισσότεροι σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Αλγερία και πολλών άλλων εθνικοτήτων. Οι πρόσφυγες από την Συρία είναι ελάχιστοι, καθώς ο Ερντογάν αυτούς τους χρειάζεται για το γενικότερο σχέδιο εργαλειοποίησης τους που προωθεί.

https://m.lifo.gr/icache/420/252/1/1604618_5472_2.jpg

Οι περισσότεροι σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Αλγερία και πολλών άλλων εθνικοτήτων. Οι πρόσφυγες από την Συρία είναι ελάχιστοι, καθώς ο Ερντογάν αυτούς τους χρειάζεται για το γενικότερο σχέδιο εργαλειοποίησης τους που προωθεί.

Σκοπός του Ερντογάν η αποτροπή του … Κουρδιστάν

Ο Τούρκος πρόεδρος που έχει εισβάλει στη Συρία, θέλει να φτιάξει μία ζώνη, την οποία αποκαλεί “safe zone”, εντός της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου είναι κουρδικές περιοχές. Εκεί θέλει να τοποθετήσει τους πρόσφυγες από την Συρία που έχει στα εδάφη του και να εκτοπίσει τους Κούρδους. Μία ζώνη υπό τον δικό του έλεγχο που θα αποτρέψει κάθε ιδέα δημιουργίας Κουρδιστάν. Εξ ου και τα προηγούμενα χρόνια προσκαλούσε τους Σύρους πρόσφυγες να έρθουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τους αδέρφια του.

Αυτούς εργαλειοποιεί και μάλιστα αυτό το σχέδιο ζητά από την Ευρώπη να χρηματοδοτήσει. Να υποστηρίξει δηλαδή η ΕΕ την συνέχιση της εισβολής σε ξένη χώρα, την κατοχή ξένου εδάφους και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στην περιοχή. Γιατί αυτό είναι το σχέδιο του, το οποίο δεν κρύβει.

Κρατάει λοιπόν τους Σύρους πρόσφυγες, τους χρησιμοποιεί για τους γεωστρατηγικούς σκοπούς του και οι υπόλοιποι που προωθεί στην Ελλάδα είναι μουσουλμάνοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, τους οποίους οργανωμένα προσελκύει στην Τουρκία, για να τους προωθήσει στη συνέχεια στην Ελλάδα.

Το παράπλευρο όφελος της Τουρκίας

Η μόνιμη παραμονή κάποιων από αυτούς στην Ελλάδα, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, για αυτό άλλωστε και αρνείται να παίρνει πίσω όσους μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα. Παράλληλα βέβαια αρνείται τις επιστροφές από τα νησιά. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ακόμα και από θαλάσσης, τουρκικά σκάφη να συνοδεύουν μετανάστες στη διαδρομή προς τα ελληνικά νησιά, σε μία πρωτόγνωρη εικόνα για τα παγκόσμια δεδομένα.

Η ελληνική κυβέρνηση τι λέει

Η ελληνική κυβέρνηση, μετά από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, μίλησε για οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων, δηλώνοντας δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι «θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορα της χώρας». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, απετράπησαν χιλιάδες παράνομες είσοδοι στη χώρα, ενώ μερικές δεκάδες που πέρασαν, δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ, δεν είναι πρόσφυγες και κρατούνται. Ο κος Πέτσας μίλησε επίσης γι ασύμμετρη απειλή υποδεικνύοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αλλά και βίντεο από τις σκηνές που κατέγραψαν ελληνικά ΜΜΕ, πολλοί μετανάστες με τη βοήθεια Τούρκων στρατιωτικών, επιχείρησαν να κόψουν τα συρματοπλέγματα στα σύνορα για να μπουν στην Ελλάδα. Την Παρασκευή το βράδυ οι συνοριοφύλακες στις Καστανιές Έβρου δέχθηκαν μαζική επίθεση από ανθρώπους που επιχειρούσαν να περάσουν στην χώρα από την τουρκική πλευρά και κάποιοι άλλοι πετούσαν πέτρες προς την ελληνική πλευρά, με τους Έλληνες αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Στη συνέχεια ωστόσο, άρχισαν να ρίχνουν χημικά και οι μετανάστες προς τους Έλληνες αστυνομικούς, τα οποία τους έδιναν οι Τούρκοι.

Όλα αυτά στα σύνορα ενώ συνεχίζουν να συρρέουν λεωφορεία από την Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας ενισχύονται κι αυτές διαρκώς.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα

Το όποιο προσωπείο είχε ο Ερντογάν για να καλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο το έχει πετάξει. Ακόμα κι ο πιο αφελής Ευρωπαίος βλέπει πως ο Ερντογάν δεν είναι ένας, απλά κακός γείτονας της Ευρώπης. Είναι ένας αμοραλιστής δικτατορίσκος που επιθυμεί επέκταση της χώρας του με κάθε κόστος.

Οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλεύτηκαν την ανθρωπιά της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες, που δεν έκλεισε τα σύνορα -όπως οι άλλες χώρες της ΕΕ, της φόρτωσαν το πρόβλημα και την άφησαν μόνη. Η Τουρκία αξιοποίησε με τη σειρά της το προσφυγικό, ως άλλοθι για να προωθεί εκατοντάδες μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες καθημερινά, φέρνοντας την Ελλάδα στο γνωστό αδιέξοδο.

Ίσως τώρα που έπεσαν οι μάσκες να καταλάβουν όλοι στην Ένωση πως αν δεν βοηθήσουν τώρα την Ελλάδα, μόνο χειρότερη θα γίνει η κατάσταση.. για τους ίδιους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *