Κλείνουν οριστικά ή συγχωνεύονται πάνω από 206 σχολεία και νηπιαγωγεία | Πίνακες με όλες τις περιοχές

Κλείνουν οριστικά ή συγχωνεύονται πάνω από 206 σχολεία και νηπιαγωγεία | Πίνακες με όλες τις περιοχές

Κάθε χρόνο και χειρότερα είναι η κατάσταση στα σχολεία όσον αφορά στο μαθητικό πληθυσμό, που όλο και λιγοστεύει.

Η υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας έχει άμεση επίπτωση στα σχολεία καθώς κάθε χρόνο δεκάδες σχολεία και κυρίως νηπιαγωγεία και Δημοτικά, κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αφού δεν υπάρχουν πλέον παιδιά για να γεμίσουν τις τάξεις.

Οι προβλέψεις των ειδικών δυστυχώς βγαίνουν αληθινές και όπως δείχνουν τα στοιχεία αν συνεχιστεί η ίδια τάση υπογεννητικότητας, μέχρι το 2035 θα έχουν «εξαφανιστεί» 430.000 μαθητές, δηλαδή το 1/3 όσων φοιτούν σήμερα.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 «χάθηκαν» πάνω από 380.000 Έλληνες μέσα σε 10 χρόνια γεγονός που πρωτίστως αποτυπώνεται στην εκπαίδευση. Εάν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, το ΙΟΒΕ υπολογίζει ότι μέχρι το 2035 ο συνολικός αριθμός μαθητών στα σχολεία θα έχει μειωθεί σε 1.050.000, έναντι 1.480.000 το 2008. Σύμφωνα και με σχετική έκθεση της Βουλής, η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια χώρα… γερόντων, καθώς τα επόμενα τριάντα χρόνια οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Η Ελλάδα δεν γνώρισε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την «έκρηξη» των γεννήσεων που σημάδεψε την πλειονότητα των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη. Χτες δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση η οποία προβλέπει την κατάργηση 36 σχολείων εκ των οποίων 29 νηπιαγωγεία και 7 δημοτικά . Επίσης την συγχώνευση 30 σχολείων εκ των οποίων 23 Νηπιαγωγεία και 7 δημοτικά. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται η ίδρυση μόνο 10 σχολείων.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ με όλες τις περιοχές των σχολείων που κλείνουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *