Διώρυγα του Σουέζ | Η στιγμή της σύγκρουσης ελληνικών τάνκερ στην διώρυγα του Σουέζ

Η στιγμή της σύγκρουσης ελληνικών τάνκερ στην διώρυγα του Σουέζ

Δύο ελληνικά τάνκερ συγκρούστηκαν στην διώρυγα του Σουέζ την Τρίτη (04.04.2023).

Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνεται η στιγμή που το ένα τάνκερ πέφτει πάνω στο άλλο, στη λίμνη Great Bitter στη διώρυγα του Σουέζ.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αγκυροβολημενα και τα δύο, το «Αligote» σήκωσε την άγκυρα και με λάθος χειρισμό έπεσε πάνω στο «Lyric Magnolia».

Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε προκλήθηκε κάποια σοβαρή ζημιά. Τα πληρώματα έχουν κυρίως Ρώσους.

Δείτε τη σύγκρουση

To δεξαμενόπλοιο Aligote επιχειρούσε να εγκαταλείψει το αγκυροβόλιο στη Διώρυγα του Σουέζ και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το δεξαμενόπλοιο Lyric Magnolia.

Δυο δεξαμενόπλοια συγκρούστηκαν την Τρίτη στη Διώρυγα του Σουέζ χωρίς να υποστούν σημαντικές ζημιές, ενώ από το ατύχημα δεν διαταράχθηκε η ναυσιπλοΐα, όπως ανακοίνωσε ο Οσάμα Ράμπι, επικεφαλής της Αρχής που είναι αρμόδια για τη Διώρυγα (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).

Χωρίς σημαντικές ζημιές

Το ατύχημα σημειώθηκε καθώς το δεξαμενόπλοιο Aligote επιχειρούσε να εγκαταλείψει το αγκυροβόλιο και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το δεξαμενόπλοιο Lyric Magnolia, δήλωσε ο Ράμπι, συμπληρώνοντας ότι δεν διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημιές ούτε διαρροή στην περιοχή.

Το Lyric Magnolia, υπό σημαία Μπαχαμών, κατευθύνεται προς το λιμάνι Τζιζάν της Σαουδικής Αραβίας.

To Aligote φέρει σημαία των Νήσων Μάρσαλ και έχει προορισμό το Πορτ Σάιντ. Τα δεξαμενόπλοια θ’ αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους σήμερα το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *